Gemeente Spijkenisse


Voorne-Putten werkt samen aan Centrum voor Jeugd en Gezin


16 juli 2009

Ondertekening ISVP Centrum voor Jeugd en Gezin

Gemeenten op Voorne-Putten willen meer met elkaar samenwerken. Hiertoe is het project `Intergemeentelijke Samenwerking Voorne Putten' in het leven geroepen.

Gedurende de afgelopen maanden is, binnen dit project, gezocht naar mogelijkheden om samen te werken aan de Centra voor Jeugd en Gezin. Het doel is vooral om betere dienstverlening aan de inwoners te realiseren. Er is bijvoorbeeld gekeken naar de (telefonische) bereikbaarheid gedurende werkdagen, ook in vakantieperioden. Zonder samenwerking zou de bereikbaarheid, zeker in de kleinere gemeenten, onvoldoende zijn.

Ook biedt gezamenlijke inkoop financiële voordelen; als je een groter pakket afneemt kan dat in de regel goedkoper. Verder biedt samenwerking voordelen op het gebied van financiën. Denk hierbij aan gezamenlijke inkoop van voorzieningen die in een Centrum voor Jeugd en Gezin thuishoren.

Ondertekening
Op 16 juli 2009 ondertekenen de wethouders Jeugd van de gemeenten namens de colleges van burgemeester en wethouders een samenwerkingsovereenkomst voor de periode tot 01 januari 2010.

In de overeenkomst is vastgelegd op welke onderdelen de samenwerking zich richt en hoe de samenwerking organisatorisch wordt vormgegeven. Het is de bedoeling om vanaf 2010 definitief samen het Centrum voor Jeugd en Gezin vorm te gaan geven. Daarvoor wordt dan een nieuwe overeenkomst gesloten tussen de gemeenten.