Mathijs Pater understudy Joseph

16/07/2009 19:30

Joop van den Ende Theaterproducties

Mathijs Pater wordt understudy van Freek Bartels in de rol van Jozef in de vrolijke hitmusical. Mathijs stond eerder in de musicals Wat Zien Ik?! en Floddertje en speelde vanaf de première één van de broers van Jozef in JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Hij is op dit moment intensief aan het repeteren voor zijn nieuwe rol. Hein Gerrits is deze week voor het laatst te zien als understudy van Jozef, daarna verlaat hij de musical om zich voor te bereiden op zijn rol in Chicago.

De eerste ervaring op musicalgebied van Mathijs Pater was in het zangensemble van Musicalmania. Mathijs heeft op de Fontys Dansacademie gezeten in Tilburg en volgde daarnaast diverse workshops bij onder anderen Linda LePomme, Gerrie van der Kleij en Willem Nijholt. Na zijn opleiding deed hij mee in de musicals Wat Zien Ik?!, Jeans 17 en Floddertje. Vervolgens was hij te zien tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala en kwam in het tv-programma Op Zoek Naar Joseph tot de kwart finale. Mathijs heeft ook jarenlang op hoog niveau aan stijldansen gedaan en werd daarmee 2e tijdens de Nederlands kampioenschappen.

JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat reist al maanden door heel Nederland en staat avond aan avond voor uitverkochte zalen. De musical is geïnspireerd op het beroemde Bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte. De kleurrijke musicalhit is vanaf 23 september voor een onbepaalde tijd te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.musicals.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl

http://www.musicals.nl