Ingezonden persbericht


16 juli 2009

Persbericht

De Betteld groeit uit tot multifunctioneel park

Vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld werkt met steeds meer partnerorganisaties samen om het hele jaar door mee te bouwen aan Gods koninkrijk. Hierdoor ontstaat ook een afwisselend en veelzijdig programma voor haar gasten. Denk aan organisaties als Camps4Kids die in de zomermaanden kinderkampen verzorgt, Foundation4Life die vanaf september jongeren een heel jaar traint in discipelschap. GO4IT combineert evangelie en Outdoor sport. Hierdoor ontstaat een soort belevingspedagogiek. Door te beleven en te doen, komen ook Bijbelse thema's veel dichterbij en blijven veel beter hangen.

Andere samenwerkingsverbanden is met de wereldwijde organisatie Mission Centre die een steeds grotere toeloop aan geïnteresseerden mag ontvangen. Mission Centre heeft kantoor op De Betteld en geeft advies aan mensen die eraan denken als zendeling te werken.

Met Camps4Kids is De Betteld sinds dit jaar een samenwerkingsverband aangegaan. Deze organisatie verzorgt de hele zomervakantie door christelijke kinderkampen op een geheel eigentijdse manier met campgames als waterballoonWAR en met de groep op safari, maar ook Bijbels onderwijs op een coole manier gebracht met dvd en Bijbels dagboek.

Een andere partnerorganisatie is de Evangelische Toerustingsschool die sinds vorig jaar twee keer per maand Bijbels onderwijs geeft over het Oude en Nieuwe Testament zodat cursisten na 4 jaar de hele Bijbel hebben doorlopen. Tijdens de cursus leren mensen verbanden tussen het Oude en Nieuwe Testament zien en hoe ze de Bijbelboeken op hun dagelijks leven kunnen toepassen. Mensen kunnen elk moment instappen.

Dit geldt ook voor zakenmensen met de maandelijkse cursus van de CBMC die De Betteld als locatie uitgekozen hebben. Dit heet: "Carrière met God".

En sinds twee jaar laat De Betteld alle sportactiviteiten verzorgen door de professionele organisatie GO4IT. Denk aan buks- en boogschieten, GPS-puzzeltocht, mountainbiken, voetbalcompetities, fun op het water en nog veel meer.

En vanaf komend seizoen werkt De Betteld samen met Foundation4Life. Deze Bijbelschool is een 1-jarige christelijke interne trainingsschool voor jongeren van 17 tot en met 22 jaar die graag meer willen weten over de Bijbel, meer op Jezus willen lijken, dingen willen doen die Jezus deed en de kracht van God in hun leven willen zien.

Als laatste stapt De Betteld vanaf eind deze zomer in de christelijke media-alliantie Nederland 7 met als doel om het werk van Jezus Christus helpen voort te zetten met gebruik van alle mogelijke media. Zeven grote organisaties zoals onder andere Family7 (televisie) , Groot Nieuws Radio en BrightFM (radiostations) en De Groot Drukkerij (komende weekkrant) gaan deze samenwerking samen met De Betteld aan. De Betteld zal allerlei TV- en radioprogramma's produceren voor mediagebruik.

In de toekomst wil De Betteld nog meer samenwerkingsverbanden aangaan. Op dit moment is zij in gesprek met een organisatie die de midweken buiten de schoolvakanties kan gaan vullen met aanbidding en goede sprekers zodat De Betteld een Europese ontmoetingsplek wordt voor mensen die in de rust God willen zoeken.

Meer informatie over De Betteld kan worden gevonden op www.betteld.nl. Einde persbericht