CNV Onderwijs

16 juli 2009

ABP benoemt Ed Nijpels tot nieuwe bestuursvoorzitter

Categorie: Algemeen nieuws, Nieuws CNV Onderwijs

Ed Nijpels wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Stichting Pensioenfonds ABP. Dat maakt de instelling donderdag bekend. Hij start per 1 augustus 2009 in zijn nieuwe functie.

Nijpels volgt Elco Brinkman op, die op 1 april de voorzittershamer neerlegde. Nijpels legt vanwege zijn aantreden als bestuursvoorzitter bij ABP nevenfuncties bij andere financiële instellingen neer, zodra daar de opvolging is geregeld.

Nijpels is verder voorzitter van ONRI, de branchevereniging van advies- en ingenieursbureaus. Daarvoor was hij onder meer fractieleider van de VVD, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, burgemeester van Breda en Commissaris van de Koningin in Friesland.

Willem Jelle Berg, bestuurder van CNV Onderwijs, die ook in het bestuur van het ABP zit is blij met deze benoeming. ´Met Nijpels halen we een bestuurder binnen, die heeft aangetoond om te kunnen gaan met verschillende meningen. En zijn ervaring met ´Grijs werkt´ en andere thema´s rond levensfasebewust personeelsbeleid is een welkome inbreng in ons bestuur.´

---