Gemeente Meerssen


DONDERDAG 16 JULI 2009: RONDWANDELING

Bosgebied Damiaanberg & protestantse begraafplaats

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de plannen voor het woningbouwproject Damiaanberg. In de plannen zijn ook het naastgelegen bosgebied en protestantse kerkhof meegenomen. Hier zal o.a. het achterstallige onderhoud worden weggewerkt. Op 26 mei heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden over het bestemmingsplan Damiaanberg. Als vervolg op deze informatiebijeenkomst wordt op donderdag 16 juli 2009 een rondwandeling georganiseerd door het bosgebied en over de protestantse begraafplaats, aanvang 19.00 uur. Het startpunt is de entree van het bosgebied aan de Korte Raarberg. Tijdens de rondwandeling worden de geplande werkzaamheden mbt het bosgebied en de historische begraafplaats toegelicht en krijgen aanwezigen alle gelegenheid vragen te stellen.

Op deze avond wordt géén verdere informatie verstrekt over het woningbouwproject Damiaanberg. Het beperkt zich dus uitsluitend tot het bosgebied en de begraafplaats. Meer informatie over het woningbouwproject: zie www.meerssen.nl.

Aanmelden
Omwonenden en belangstellenden die willen deelnemen aan de wandeling worden vriendelijk verzocht zich vóór dinsdag 14 juli 2009 aan te melden via tel. 043-3661661.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan het bosgebied en de begraafplaats moeten ervoor zorgen dat er geen verder verval optreedt en er een veiligere en beheersbare situatie ontstaat. Op de historische begraafplaats aan de Korte Raarberg zal het achterstallige onderhoud worden weggewerkt. Daarnaast wordt er een nieuwe omheining geplaatst en een toegang gecreëerd vanuit het bosgebied. De oorspronkelijke toegangspoort en de grafkelder krijgen een opknapbeurt. Ook in het bosgebied wordt het achterstallige onderhoud aangepakt. De paden en de Mariagrot worden hersteld. Er wordt een waterbuffer aangelegd en langs de Kort Raarberg wordt een nieuwe haag aangeplant. Als voorbereiding op de werkzaamheden heeft er inmiddels een inventarisatie van alle bomen plaatsgevonden.