Ingezonden persbericht

Nieuwe reader maakt mobiel betalen bereikbaar voor wereldwijde retail
Payter lanceert contactloze reader-serie

Rotterdam, 16 juli 2009 - Vandaag lanceert Payter, het bedrijf dat mobiel betalen in Rotterdam heeft geïntroduceerd, twee contactloze readers: de P10 en P25. De readers zijn geschikt voor mobiel betalen en andere m-commerce diensten. Payter brengt de readers, na een succesvolle proef met mobiel betalen in Rotterdam, nu op de markt voor de wereldwijde retail.

Sinds 2006 heeft Payter geïnvesteerd in onderzoek naar en ontwikkeling van Near Field Communication-oplossingen (NFC) en applicaties voor de mobiele telefoon, zoals betalen, spaar- en loyaliteitsprogramma's en andere m-commerce diensten. "Bij de start van onze proef met mobiel betalen, merkten we dat de beschikbare readers niet alle mogelijkheden hadden die noodzakelijk waren. Een belangrijk onderdeel van een NFC-ecosysteem is de reader, die fungeert als schakel tussen de telefoons van klanten en het hostsysteem van de retailer. Om ervoor te zorgen dat de readers aansluiten bij de eisen van het NFC-ecosysteem hebben we ze zelf ontwikkeld", aldus Remco Willemse, directeur van Payter Technologies. "Met de wereldwijde lancering van deze readers kunnen andere bedrijven ook gebruikmaken van onze kennis en alle mogelijkheden benutten die NFC- en contactloze-technologie bieden."

De readers ondersteunen verschillende diensten, waaronder betaal- en kortingsystemen via de mobiele telefoon. Het zijn de eerste contactloze readers die seriële USB en TCP/IP-verbindingen in één apparaat combineren. Door de op één platform gebaseerde readers kunnen projecten efficiënter worden uitgerold.

De P10 is een desktopmodel voor plaatsing op balies en aan een muur bij bijvoorbeeld drive-in loketten. De P25 is een inbouwmodel, waardoor het model gemakkelijk geïntegreerd kan worden in verschillende apparaten zoals toegangspoorten, parkeerterminals en drank- en snoepautomaten.

Schaalbare technologie
Beide readers zijn gebaseerd op een krachtige ARM-processor, waardoor ze verschillende applicaties kunnen ondersteunen. Retailers die mobiele betaalmogelijkheden willen aanbieden zijn zo verzekerd van een schaalbare oplossing. De combinatie van een veilig download-mechanisme en een readermanagementsysteem geeft complete controle over de readers en zorgt voor een kosteneffectieve oplossing. De readers worden geleverd met een voorziening voor SAM-modules en GPRS-interface om veilige en geavanceerde verbindingen te maken voor transacties en betalingen.

Software development kit
Om productietijd, kosten en risico's te verminderen, introduceert Payter de 'Payter Software Development Kit' (SDK). De SDK bevat naast alle benodigde apparatuur om NFC-Tags en Mifare-kaarten te schrijven, ook key management en noodzakelijke API-documenten, demoprogramma's en codes om de applicaties te testen.

Over Payter

In 2006 is Payter gestart met het ontwikkelen van een betaalsysteem via de mobiele telefoon, waarmee consumenten onder meer in winkels, parkeergarages, een bioscoop en horeca kunnen betalen. Naast betalen kunnen consumenten kortingcoupons downloaden, acties ontvangen en sparen via hun mobiele telefoon. Payter BV, gevestigd in Rotterdam is een innovatief en zelfstandig bedrijf dat met de introductie van mobiel betalen nieuwe communicatietechnologieën en marketingconcepten verkent. Meer informatie en een demo op: www.payter.nl.
Beeldmateriaal kan worden gedownload via: http://www.edelmanpr.nl

Note to the editors:
Contact
Payter
Remco Willemse
Remco.willemse@payter.nl
Tel: +31 10 478 29 29

Edelman
Ellen Bruens
Ellen.bruens@edelman.com
Tel: +31 20 301 09 80