Landschap Noord-Holland
Persbericht

Heiloo, 16 juli 2009

Dagtochten in het Ilperveld vanuit hartje Amsterdam

In het centrum van Amsterdam lijkt de natuur ver weg, maar Landschap Noord-Holland laat u deze zomer zien dat u maar een kwartiertje rijden van mooie natuurgebieden in Waterland verwijderd bent.
In juli en augustus organiseren we vanaf het VVV-kantoor tegenover het Centraal Station tochten naar het Ilperveld. Onze gids brengt u naar de bus en gezamenlijk reizen we naar het idyllische dorpje Watergang. We maken hier een korte wandeling en stappen vervolgens in de boot die ons naar het Ilperveld brengt.
Tijdens de boottocht door het natuurgebied zien we veel bloeiende planten die het gebied kleur geven. We komen ook een heel bijzonder vleesetend plantje tegen, de zonnedauw.
De broedtijd is voor de meeste vogels voorbij, maar dat betekent absoluut niet dat de natuur er verlaten bij ligt. Met een beetje geluk komen we de zeldzame roerdomp tegen die als broedvogel de laatste jaren toe neemt.
Rond de lunchtijd staat in het bezoekerscentrum een maaltijd met streekeigen producten klaar. De tocht eindigt in Watergang waar we met de bus weer naar het punt van vertrek terugkeren.
28 juli: Vertrek VVV om 09.45 uur, we zijn weer terug in Amsterdam om 14.00 uur.
13 augustus: Vertrek VVV om 11.45 uur, we zijn weer terug in Amsterdam om 16.00 uur.
Omdat het in het terrein nat kan zijn worden laarzen aanbevolen.

Op 30 juli en 14 augustus wordt een wandeling van ruim tien kilometer aan het programma toegevoegd. Dit wordt een dag voor de echte liefhebbers!
De bus brengt ons vanuit Amsterdam naar Broek in Waterland en al wandelend vertrekken we via het pad door de weilanden van Varkensland naar het dorpje Watergang. Met de boot varen we dan naar het bezoekerscentrum in het Ilperveld voor de lunch en vervolgen de vaartocht tot Watergang. De bus brengt ons van hier weer terug.
Vertrek VVV om 10.00 uur, we zijn terug in Amsterdam om 16.30 uur.
De kosten voor deze dagtochten bedragen ¤ 19,50, Beschermers betalen ¤ 16,50.
Wilt u uw strippenkaart meenemen? De kosten voor de bus zijn voor eigen rekening.
Omdat het in het terrein nat kan zijn worden waterdichte wandelschoenen aanbevolen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.

Noot voor de redactie/