Ingezonden persbericht

Lieshout, 16 juli 2009

---

Bavaria Open Air sluit zomervakantie af met o.a. Guus Meeuwis, Kane, Ilse DeLange en Bløf

Nieuw tweedaags popfestival in Lieshout op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus

Bavaria Open Air vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus en valt daarmee in het slot van de vakantieperiode in Nederland. Het is de eerste editie van het tweedaagse popfestival en wordt georganiseerd door Marc Meeuwis en Mark van Horik (Marck Events), in samenwerking met bierbrouwerij Bavaria, op wiens terrein in Lieshout het festival zich ook afspeelt. Vrijdag 28 augustus staan Kane, Novastar, Bløf, Bertolf en Boeijend op het programma, zaterdag 29 augustus betreden Guus Meeuwis & Band, Rowwen Hèze, Acda en de Munnik, Ilse DeLange, Racoon, Het Goede Doel, Milow en Dee Dee York and Band (de winnaar van de Battle of Pop Uit Laarbeek) het podium.
'Bavaria Open Air vormt het toetje van de grote vakantie,' aldus Marc Meeuwis. 'De top van de Nederlandse en Belgische popmuziek hebben we hiervoor weten te strikken. Zo onderbreekt Bløf speciaal voor Bavaria Open Air de vakantie en zijn we heel blij met de komst van Acda & de Munnik, die dit soort optredens slechts sporadisch doen. Maar uiteraard zijn we ook bijzonder blij met de rest van de line-up.'

Hoewel Bavaria Open Air met het programma in het algemeen de top van de Nederlandse en Belgische popmuziek vertegenwoordigd, is er toch een accentverschil tussen de vrijdag en de zaterdag. Meeuwis: 'Met bands als Kane en Novastar ligt de nadruk op de vrijdag wat meer op rockmuziek, terwijl het programma van de zaterdag met acts als Acda en de Munnik, Ilse DeLange, Racoon en Milow een duidelijker popkarakter heeft.'
Het festival wordt 's vrijdags gepresenteerd door Miljuschka Witzenhausen, onder andere bekend als VJ van TMF en actrice in de soap Onderweg Naar Morgen. Acteur Frank Lammers, van oorsprong afkomstig uit de regio Lieshout, vervangt Dennis Weening als presentator van Bavaria Open Air op zaterdag.

Kaarten voor Bavaria Open Air voor vrijdag en zaterdag kosten respectievelijk ¤ 40,- en ¤ 50,-, een ticket voor het hele weekend kost ¤ '¬ 80,-. Alle prijzen zijn inclusief service-kosten. Daarnaast geeft een ticket voor Bavaria Open Air recht op 40% korting op een treinticket naar station Helmond (retour). Tussen station Helmond en het festivalterrein rijden gratis pendelbussen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Bavaria Open Air, alle filialen van Primera en Free Record Shop en een aantal regionale voorverkoopadressen. Zie voor meer informatie over de kaartverkoop en/of het festival in het algemeen www.bavariaopenair.nl en/of www.bavariaopenair.hyves.nl.
Het festivalterrein gaat op vrijdag om 17.00 uur open en 's zaterdags om 12.00 uur, op vrijdag vangt het programma aan om 17.15 uur en 's zaterdags om 12.30 uur.

---



Ingezonden persbericht