Ingezonden persbericht


Utrecht, 16 juli 2009

'De lekkerste Indiase recepten van nu'

De Indiase keuken van Anjum

Anjum Ananad

De Indiase keuken zwaar en ingewikkeld? Dat fabeltje verwijst Anjum Anand - de Indiase Nigella Lawson - met succes naar de prullenmand. In haar De Indiase keuken van Anjum zijn de recepten lekker licht, super vers, kleurrijk en aromatisch. En net zo makkelijk als 'even wokken'.

Anjum is op dit moment de tv-sensatie van de BBC en een vrouw met een missie. In Londen opgegroeid, werkte ze in de meest toonaangevende, innovatieve restaurants in New York, Los Angeles en New Delhi. Toch houdt ze vooral van de smakelijke en gezonde Indiase gerechten die je net zo makkelijk thuis klaarmaakt. Simpel, snel en lekker. Dat is de keuken van Anjum en dát laat ze de wereld zien!

Geen kip tandoori of hete curryschotels voor Anjum. In haar India draait het om frisse recepten voor hapjes, lichte maaltijden en vis-, kip-, vlees-, groente-, bonen-, brood- en rijstgerechten. Aan de hand van meer dan honderd eenvoudige, overheerlijke recepten, die Anjum voor jou vertaalt naar eigentijdse, makkelijke maaltijden, neemt zij je mee op culinaire rondreis door haar betoverende vaderland, waar elke regio zijn eigen stijl en specialiteit heeft. Ook als je weinig tijd hebt om te koken... altijd iets lekkers op tafel uit De Indiase keuken van Anjum!

Indian Food Made Easy is de titel van Anjums Indiase kookprogramma voor de BBC. En de naam van haar eerste boek: een van de tien best verkochte kookboeken van 2007.

'De recepten van Anjum zijn een openbaring!' - Heat

De Indiase keuken van Anjum

Anjum Anand
Paperback met flappen, 256 pagina's
ISBN 978 90 215 4590 5
Prijs: ¤ 24,95
verschijningsdatum:
20 augustus 2009