Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

16 juli 2009

Antiek- en curiosamarkt trekt met 284 kramen ruim 5.000 bezoekers

bezoekers in de rij voor antiekmarkt

Ruim 5.000 mensen bezochten vandaag de antiek- en curiosamarkt op het Marktplein en Raadhuisplein in de binnenstad van Apeldoorn. Een aanbod van 284 kramen met kwalitatief hoogwaardige antiek en curiosa zorgde in het tweede deel van ochtend voor wachtrijen bij de parkeergarage onder het Marktplein en rijen mensen langs de kramen.
Bij de VVV, die de markten al vele jaren organiseert, bestaat ook de indruk dat dit 'gratis' uitje gezien de huidige recessie nu extra aantrekkelijk is.
Met 284 kramen is de markt volledig uitverkocht. Op de laatste dagen moest verschillende keren 'nee' worden verkocht aan mensen die hun waar wilden aanbieden.
De markt van vandaag was de eerste in een serie van drie. De twee volgende markten vinden plaats op de donderdagen 30 juli en 6 augustus van 9.00 tot 17.00 uur. Toegang is wederom gratis.

Op basis van deze eerste markt heeft de VVV goede verwachtingen voor de tweede en derde markt dit jaar. Het aantal aanmeldingen van mensen die hun waar willen aanbieden loopt goed. De kans bestaat dat opnieuw drukte zal ontstaan bij de parkeergarage 'Markt' onder het Marktplein. De VVV raadt mensen aan gebruik te maken van andere parkeergelegenheden in de directe omgeving, zoals de parkeergarage 'Koningshaven-centrum' of 'Museum-centrum'. Beide zijn middels borden aangegeven. Ook per openbaar vervoer zijn de markten goed te bereiken, vanaf het trein- en busstation is het 7 minuten lopen naar het Markt- en Raadhuisplein.
Meer informatie is te verkrijgen bij de VVV Apeldoorn op telefoonnummer 055 - 5260200 of via www.vvvapeldoorn.nl.

Noot voor de redactie (