Gemeente Tilburg

Nummer 2009308BW
Datum 16 juli 2009

Weekendje weg toegepast op gehele kermisterrein Tilburg

Gewelddadig? Meteen zitten!

Weekendje weg geldt tijdens de kermisweekenden voor het hele kermisterrein. Doel van Weekendje weg is het aantal geweldsincidenten in Tilburg af te laten nemen.

Wethouder Joost Möller (kermis): "De kermis is vooral een gezellig en sfeervol evenement bedoeld voor alle doelgroepen. Geweld hoort daar niet bij en wordt absoluut niet getolereerd. Met weekendje weg geef je een teken aan geweldplegers. Bij gebruik van geweld kan je in de cel belanden. Ik hoop ook dat burgers die geweldsdelicten waarnemen dit aan de politie melden. Zo zorgen we samen dat iedereen kan blijven genieten van de Tilburgse kermis en veilig kan uitgaan."

Geweldplegers die tijdens de kermis worden opgepakt blijven in elk geval in het weekend en maandag in de cel. De politie benut deze periode om onderzoek te doen naar het geweldsdelict. Op maandag wordt de verdachte heengezonden en de persoon is voorzien van een boete met vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. Bij zeer zware geweldsdelicten blijft de verdachte langer in de cel. Weekendje weg geldt voor 18-plussers.
Tijdens de kermisperiode (17 t/m 26 juli) geldt Weekendje weg voor het gehele kermisterrein.

Dit persbericht beschrijft activiteiten in Tilburg op initiatief van externe partijen.



Gemeente Tilburg