VerkeersInformatieDienst

Twee grote afsluitingen op randweg Eindhoven

15 juni 2009, 13:28
In de tweede helft van juli staan twee grote weekeindafsluitingen op de Randweg Eindhoven op het programma. Van donderdag 16 tot en met maandag 20 juli is de A67 richting Antwerpen dicht ter hoogte van knooppunt De Hogt. Een week later, van vrijdag 24 juli tot maandag 27 juli is de A67 richting Venlo afgesloten ter hoogte van knooppunt Leenderheide. In beide gevallen wordt veel hinder verwacht. Verkeer in en rond Eindhoven moet rekening houden met extra drukte, omleidingsroutes en een langere reistijd.

De ombouw van de Randweg Eindhoven vordert gestaag. In 2009 worden gefaseerd steeds nieuwe delen van de knooppunten in gebruik genomen. Dit leidt tot een groot aantal weekeindafsluitingen en daarop volgende wijzigingen in de verkeerssituatie. Tot in de zomervakantie staan nog twee grote afsluitingen op het programma; na de zomervakantie volgt er nog een aantal.

Van donderdag 16 juli 20.00 uur tot maandag 20 juli 16.00 uur is de A67 richting Antwerpen afgesloten ter hoogte van knooppunt De Hogt. Verkeer richting Antwerpen moet keren bij de afrit 31 Veldhoven. Met name op vrijdagmiddag en maandagochtend leidt dit naar verwachting tot filevorming op de A2 in beide richtingen ter hoogte van Veldhoven. In de nachtelijke uren is tevens de verbindingsboog van de A2 vanuit Tilburg/âs-Hertogenbosch naar de A67 richting Antwerpen afgesloten. Verkeer richting Antwerpen wordt dan via de Kempenbaan omgeleid.

Van vrijdag 24 juli 23.00 uur tot maandag 27 juli 05.30 uur is de A67 richting Venlo afgesloten ter hoogte van knooppunt Leenderheide. Verkeer richting Venlo wordt omgeleid via de rotonde Leenderheide. Om de doorstroming op de rotonde zo veel mogelijk op gang te houden, is de Leenderweg afgesloten richting de rotonde Leenderheide (staduitwaarts). Op zaterdagmiddag en zondagmiddag (de drukte momenten in het weekeinde) zal ook het verkeer richting Maastricht waarschijnlijk hinder hebben van deze afsluiting.

Rijkswaterstaat neemt diverse maatregelen om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Zo worden weggebruikers vroegtijdig gewaarschuwd en opgeroepen een andere route te kiezen, worden advertenties geplaatst in regionale en landelijke bladen en worden belangrijke doelgroepen zoals de transportbranche, vroegtijdig geïnformeerd. Meer informatie en details over de omleidingsroutes volgen de komende weken.

In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op www.randwegeindhoven.nl.