Waterschap Rivierenland

Voorlichtingsbijeenkomst besluit waterpeilen Alblasserwaard

Bewoners, agrariërs en andere belanghebbenden kunnen op donderdagvond 16 juli vragen stellen over het nieuwe ontwerp-peilbesluit in de Alblasserwaard. Op die avond organiseert Waterschap Rivierenland een voorlichtingsavond. Tijdens deze avond geeft het waterschap een korte presentatie waarin de nieuwe waterpeilen worden toegelicht. Daarna kunnen bezoekers vragen stellen over het ontwerp-peilbesluit. De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum De Til aan de Breestraat 1 te Giessenburg.

Waterschap Rivierenland stelt voor de Alblasserwaard een nieuw peilbesluit op. In een peilbesluit staat beschreven welke waterpeilen er in de Alblasserwaard gelden en binnen welke bandbreedte de waterpeilen mogen fluctueren. Zorgvuldig onderzoek en analyse heeft geresulteerd in dit ontwerp-peilbesluit.

Ontwerp-peilbesluit ter inzage

Het ontwerp-peilbesluit ligt in de periode van 29 juni 2009 tot 7 augustus 2009 ter inzage in het kantoor van Waterschap Rivierenland (De Blomboogerd 1 in Tiel). Het is ook in te zien in de kantoren van de gemeenten Alblasserdam, Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Liesveld, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht, Sliedrecht en Zederik. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over het ontwerp-peilbesluit kenbaar maken. Dat kan mondeling tijdens de voorlichtingsbijeenkomst. Mensen die de bijeenkomst niet bijwonen, kunnen ook schriftelijk reageren.

De bijeenkomst is op donderdagavond 16 juli vanaf 20.00 uur in De Til aan de Breestraat 1 te Giessenburg. Let op: de bijeenkomst is op donderdagavond 16 juli, niet op dinsdag. In de aankondiging in de huis aan huisbladen van vorige week stond dit verkeerd vermeld.