Gemeente Kaag en Braassem

Informatiebijeenkomst retender hulp bij het huishouden

De Leidse regiogemeenten hebben besloten om de hulp bij het huishouden voor 2010 aan te besteden. Inzet is om de huidige werkwijze, toewijzen via het Dynamisch Selectiemodel, in 2010 voort te zetten.

Met het Dynamisch Selectiemodel wijzen de gemeenten in de Leidse regio (Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude) de hulpvraag van cliënten die recht hebben op hulp bij het huishouden toe aan één van de te contracteren aanbieders.

In het model spelen verschillende factoren een rol: de voorkeur van de cliënt, een anti-voorkeur van de cliënt, de gemeten cliënttevredenheidsscore, de snelheid van starten met de hulp en de geboden korting op de door de gemeente gestelde maximumprijs. Het dynamisch selectiemodel is geschikt voor zowel grotere als kleine aanbieders.

Voorafgaand aan de nieuwe aanbesteding organiseren de gemeenten een informatiebijeenkomst over het Dynamisch Selectiemodel en de planning van de aanbesteding . Deze informatiebijeenkomst maakt geen onderdeel uit van de officiële aanbestedingsprocedure.

Geïnteresseerde aanbieders worden van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 juli 2009 in het gemeentehuis van Oegstgeest. De bijeenkomst begint om 15.30 uur en zal naar verwachting tot 17.00 uur duren.

Indien u wilt deelnemen aan de informatiebijeenkomst, dan kunt u zich hiervoor tot en met 15 juli 2009 aanmelden (max. 2 personen per organisatie). U kunt uw aanmelding mailen naar de heer R. Peijs van de gemeente Leiden via R.Peijs@Leiden.nl. Ook kunt u tot 15 juli uw vragen over de bijeenkomst stellen via hetzelfde emailadres.

Begin september kunnen de aanbieders Hulp bij het Huishouden de aanbestedingsstukken opvragen en zich inschrijven. Een aanbesteding klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Inschrijvende aanbieders hoeven alleen circa 5 korte formulieren in te vullen.