Gemeente Geldermalsen

Maatregelen rond 'De Steenvliet' Geldermalsen

De afgelopen weken is er rond recreatieplas `De Steenvliet' in Geldermalsen regelmatig sprake geweest van overlastsituaties. Om herhaling te voorkomen zijn door het gemeentebestuur de volgende maatregelen getroffen

* De directe omgeving van 'De Steenvliet' is aangewezen als een gebied waarin het veroorzaken van overlast voor de woonomgeving en drankgebruik direct bestraft kan worden. Ter plaatse is op borden aangegeven wat de consequenties bij overtreding zijn en welke gedragsregels hier gelden. Met de politie is afgesproken dat hierop streng wordt toegezien.

* De gemeente heeft het particuliere beveiligingsbureau Beck Security ingehuurd voor het houden van extra toezicht in dit gebied. Ook de eigen gemeentelijke toezichthouders zullen hier intensiever patrouilleren.

* Om het voetballen tussen de appartementencomplexen tegen te gaan zijn hier rozenperken ingeplant en is het gras ter plaatse gedeeltelijk omgeploegd.

* Recreëren in en rond 'De Steenvliet' is toegestaan tot uiterlijk 20.00 uur.

* De paden in het gebied zijn aangeduid als wandelpaden. Fietsen en bromfietsen zijn hier niet welkom vandaar dat bij verschillende ingangen van het gebied sluizen de doorgang verhinderen. Fietsen en bromfietsen moeten worden geplaatst op het parkeerterrein naast 'De Steenvliet'aan De Bouwing.

* De aanwezige fietssluis bij de ingang aan De Bouwing wordt zodanig aanpast, dat het vanaf maandag 20 juli a.s. voor minder validen en bezoekers met kinderwagens weer mogelijk is het gebied te betreden.

* Het totale gebied rond 'De Steenvliet' is aangewezen als (brom)fietsvrij. Wanneer hier toch fietsen en bromfietsen worden aangetroffen, dan volgt er voor de eigenaar een boete en wordt de wegsleepregeling toegepast.

Na de vakantieperiode zal er een uitgebreide evaluatie van de genomen maatregelen plaatsvinden. Daarbij wordt vanzelfsprekend ook gekeken naar mogelijke/noodzakelijke aanpassingen of aanvullingen voor de toekomst.

Het gemeentebestuur doet zowel aan recreanten als omwonenden een dringend beroep om begrip te hebben voor elkaars aanwezigheid in dit gebied en met elkaar rekening te houden. Daardoor moet het mogelijk zijn om in dit gebied fijn te recreëren en te wonen.
---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258