Senternovem

16-07-2009 | Input gevraagd voor veldtesten warmtetechnieken

Het NEW gaat circa tien technieken uit de Uniforme Maatlat monitoren om vast te stellen wat het rendement in de praktijk is. Wilt u meedenken over het monitoringsprotocol voor het inrichten van de nieuwe praktijkmetingen?

Met behulp van de Uniforme Maatlat kunt u diverse technieken voor het verwarmen van woningen tegen elkaar afwegen. Het NEW gaat circa tien technieken uit de Uniforme Maatlat monitoren om vast te stellen wat het rendement in de praktijk is.

De veldtesten bestaan uit interpretaties van meetgegevens uit reeds beschikbare studies, en nieuwe praktijkmetingen. Voor het inrichten van de nieuwe praktijkmetingen wordt een monitoringsprotocol ontwikkeld. Daar hebben we uw input voor nodig. De uitgangspunten voor het protocol staat in een document dat u kunt downloaden via de link onderaan de pagina. U kunt hier commentaar op leveren aan de hand van de volgende vragen:

* is de methode consistent voor elke techniek?
* wordt elke techniek op gelijke wijze gewaardeerd?
* levert de gebruikte methode praktische knelpunten op?

De veldtesten worden volgens planning eind 2009 aanbesteed. De metingen zullen naar verwachting plaatsvinden van 2009 tot en met 2011.

Downloads

Eenwaardig OpwekkingsRendement (EOR) veldtesten