Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 08.25 uur(update 09.10 uur)

Utrecht, 16-07-2009

Meisje van tas beroofd

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN Een meisje werd op woensdagavond 15 juli door twee andere meisjes van haar tas beroofd.

Rond 19.45 uur kwam een meisje, 14 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, met de bus vanuit Lopik in de binnenstad van IJsselstelstein aan. Zij liep naar de tramhalte en werd daar aangesproken door twee meisjes die haar iets vroegen. Zij gaf antwoord en stapte vervolgens in de tram naar Nieuwegein. De twee meisjes deden hetzelfde.

Het meisje stapte op de halte Doorslag in Nieuwegein uit de tram en zag dat de twee meisjes dat ook deden en achter haar aan liepen. Op de Jachtvalk pakte één van de meisjes de tas van de 14-jarige Nieuwegeinse. Toen zij niet los liet, werd het slachtoffer door beide meisjes geslagen en alsnog van haar tas beroofd. Daarna renden de verdachten weg.

Signalementen

Lichtgetint meisje, 15/16 jaar, 1.60-1.70 meter, fors postuur en zwart lang haar met een lichte slag en donkerbruine ogen. Zij droeg een zwarte jurk tot aan haar knie;

Blank meisje, 15/16 jaar, tenger postuur, lichblond lang stijlhaar en groene/blauwe ogen. Zij droeg een witte broek en had een witte haarband.

Aan getuigen van de beroving op de Jachtvalk en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Politie zoekt eigenaar gestolen damesfiets

HOUTEN Na een melding door een oplettende getuige kon de politie een 17-jarig meisje en een 19-jarige man, beiden uit Houten, aanhouden op verdenking van diefstal van een damesfiets. Een derde persoon wist te vluchten, maar zijn identiteit is bekend. De verwachting is dat hij binnenkort ook wordt aangehouden.

De getuige zag het drietal dinsdag 14 juli omstreeks 04.15 uur rommelen aan een damesfiets die stond op de Heidetuin. Volgens de getuige werd het kinderzitje, dat achterop de bagagedrager zat, eraf gehaald. Politiemensen die op de melding waren afgegaan, zagen twee personen op de Vlondertuin lopen en een derde persoon op een fiets. De derde persoon wist op de gestolen fiets te ontkomen. Het tweetal werd wel aangehouden en zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Het verwijderde kinderzitje is op straat ter hoogte van de Fresiatuin aangetroffen.

De politie vraagt de eigenaar van de gestolen damesfiets met een kinderzitje van het merk Bobike met geelgekleurde kunststofranden/armsteuntjes, zo spoedig mogelijk kontakt op te nemen met de politie bureau Houten of via het telefoonnummer 0900-8844 voor het doen van aangifte.