Wageningen Universiteit en Researchcentrum (home) > nieuws & agenda > nieuws > acrres en cah dronten geven onderwijs duurzame energie een stevige impuls ACRRES en CAH Dronten geven onderwijs duurzame energie een stevige impuls Agenda Archief

10 jul 2009

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Eerste lectoraat Duurzame energie en Groene grondstoffen in Nederland een feit

Afgelopen woensdag hebben de Christelijke Agrarische Hogeschool uit Dronten en ACRRES uit Lelystad een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee zij gezamenlijk invulling gaan geven aan het lectorschap Duurzame energie en Groene grondstoffen. Op regionaal niveau wordt de komende tijd gezamenlijk gewerkt aan een netwerk tussen onderwijs, bedrijfsleven en toegepast onderzoek om het vakgebied van duurzame energie en groene grondstoffen verder te ontwikkelen. Lector Han van Kasteren, links op nevenstaande foto, geeft leiding aan het lectoraat.

Naast de ontwikkeling van het vakgebied en het netwerk wordt in eerste instantie vooral de wederzijdse expertise ingezet bij de organisatie van symposia, het uitvoeren van projecten en de scholing van studenten. Deze inzet sluit ook naadloos aan bij de doelstellingen van ACRRES. ACRRES, een initiatief van Wageningen UR met Eneco als strategisch partner, wil samen met bedrijven, belangenorganisaties, overheden en onderwijs duurzame energie op basis van zon, wind en biomassa alsmede toepassingen van groene grondstoffen en kringlopen ontwikkelen, testen en demonstreren en op basis hiervan leermogelijkheden bieden. Ook wil het centrum toepassingen realiseren om groene grondstoffen maximaal te benutten en kringlopen te sluiten.

Contact
Andrea Terbijhe
Projectleider ACRRES
visitekaartje
andrea.terbije@wur.nl