Senternovem

16-07-2009 | Warmtebedrijf Eneco Delft gaat voor 20.000 ton CO2-reductie per jaar

Warmtebedrijf Eneco Delft gaat de uitstoot van CO2 in de toekomst verder terugdringen. In dit nieuwe project werken de gemeenten Delft en Midden-Delfland samen met energieleverancier Eneco en de Delftse woningcorporaties DUWO, Woonbron en Vidomes.

In eerste instantie gaat het om een totale CO2-reductie van ruim 20.000 ton per jaar. Dat komt neer op de uitstoot van ongeveer achtduizend modale huishoudens. In de toekomst zal die reductie oplopen wanneer ook bijvoorbeeld geothermie (warmte uit diepe aardlagen) als energiebron gebruikt kan worden.

Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu was op 22 juni aanwezig bij de officiële oprichting van het Warmtebedrijf Eneco Delft. Zij is positief over het initiatief: "Restwarmteprojecten kunnen alleen van de grond komen als alle regionale partijen samenwerken. De gemeente Delft is deze uitdaging aangegaan en heeft samenwerking gezocht met verschillende belanghebbenden. Dit is weer zo'n mooi voorbeeld van een lokaal klimaatinitiatief waarbij bestuurders en ondernemers niet afwachten, maar zelf de handen uit de mouwen steken en tot actie overgaan. Ik hoop dat vele gemeenten zullen volgen!"