ECI stopt per direct met Kroonboek

16/07/2009 09:43

Alexander Viazemsky Pr

Grootste irritaties leden weggenomen

Boekenclub ECI stopt per direct met Kroonboek

Boekenclub ECI, de op één na grootste aanbieder van boeken in Nederland op het internet, heeft de volgende stappen gezet in het transformatieproces dat is ingezet sinds de overname door Clearwood begin dit jaar. Per 1 juli is een nieuw pakket maatregelen ingevoerd waardoor lid zijn bij ECI aantrekkelijker en leuker is geworden. De verzendkosten voor bestellen via internet zijn met ruim 30% verlaagd en het clubassortiment boeken wordt verder uitgebreid naar 10.000 boektitels. Daarnaast heeft het bedrijf het bekende Kroonboek per direct afgeschaft.

Afschaffen Kroonboek noodzakelijk

Hubert de Koning, directeur ECI Nederland: "Het Kroonboek maakte al vele jaren deel uit van het lidmaatschap en bleek een groot irritatiepunt bij onze leden. Dit boek werd naar leden gestuurd als die binnen de vastgestelde periode nog geen Clubartikel (boeken, cd's, dvd's of games) hadden besteld. Echt nog een oude maatregel die wij hebben afgeschaft en vervangen. Let wel, bij het zoeken naar de nieuwe oplossing hebben wij te maken met wettelijke kaders. In de 'Wet op de vaste boekenprijs' staat namelijk exact omschreven aan welke verplichtingen wij én onze leden ons dienen te houden."

Lid heeft nu alle keuze

In plaats van het kroonboek introduceert ECI de 'Vrije Keuzebon'. Leden die geen Clubartikel bestellen kunnen een waardecheque van 25,- euro kopen waarmee op een later tijdstip alsnog een Clubartikel kan worden aangeschaft. Voor zichzelf of als cadeau voor iemand anders. De Koning: "We gaan nog meer keuze bieden. Zo wordt het huidige clubassortiment boeken uitgebreid naar 10.000 titels. Wij hopen dit snel te kunnen voltooien, maar zijn daarbij afhankelijk van de diverse uitgevers. Die moeten hun medewerking verlenen zodat wij hun boeken met korting kunnen aanbieden."

Voor leden die graag verrast willen worden is er de Verrassingstitel. Dit is een boek uit het genre dat leden zelf kunnen aangeven op de persoonlijke 'Mijn ECI' pagina op de website. De Koning: "Dus als men van spannende boeken houdt, ontvangt men een titel uit dat genre. Maar de keuze is aan het lid en als deze al vier of meer Clubtitels heeft besteld, dan vervallen alle verplichtingen."

Lidmaatschap flexibeler en aantrekkelijker

Het lidmaatschap is een stuk flexibeler geworden, waardoor leden meer vrijheid krijgen. De Koning: "Stel dat een consument nu besluit lid te worden en in één keer vier artikelen (boeken, cd's, dvd's of games) uit het clubassortiment bestelt, dan is er direct voor dit jaar aan de voorwaarden van het lidmaatschap voldaan. Dus men hoeft niet meer elk kwartaal te bestellen. En dat is best handig, bijvoorbeeld zo vlak voor de zomervakantie. Ook de beëindiging van het lidmaatschap is veel gemakkelijker geworden, want dat kan nu op elk gewenst moment en ook via de telefoon."

"Kijk, ECI is nog steeds de enige partij in Nederland die boeken, binnen de wettelijke kaders, met kortingen tot 40% mag aanbieden. En om het bestellen via internet nu extra aantrekkelijk te maken hebben wij de verzendkosten binnen Nederland fors verlaagd. De kosten bedragen nu 1,95 euro per bestelling, i.p.v. 2,95 euro. Bij bestellingen boven de 35,- euro worden geen verzendkosten berekend."

ECI de beste scorende thuiswinkel

De klantenservice van ECI kwam onlangs als beste thuiswinkelorganisatie, met een rapportcijfer van 8,3, uit het jaarlijkse bereikbaarheidsonderzoek. Dat is mede het resultaat van recente investeringen in mens en materieel om de bereikbaarheid en klantbehandeling te optimaliseren.

De Koning: "Betrouwbaarheid is natuurlijk een belangrijk vereiste. Iedereen moet voor de volle 100% op ons kunnen rekenen. Ook dat is volledig op orde, gezien het feit dat wij als één van de eerste thuiswinkels het 'Certificaat Thuiswinkel Waarborg' mogen voeren, omdat wij ruim voldoen aan de eisen van thuiswinkel.org en de Consumentenbond."

"Resultaten waar wij bijzonder trots op zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat wij al veel irritaties hebben weggenomen bij de consument. Daarom zijn wij destijds al gestopt met de agressieve werving van nieuwe leden, want dat paste absoluut niet meer bij ECI nieuwe stijl." Wij gaan echter verder en zullen in de loop van dit en het komende jaar nog meer plannen ten uitvoer brengen. Want wij hebben maar één doel en dat is dat ECI gewoon de leukste (thuis)winkel wordt op het gebied van boeken, cd's, dvd's en games," aldus Hubert de Koning.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.eci.nl