Academisch ziekenhuis Maastricht

Ronald McDonald Huis feestelijk heropend Publicatiedatum: 16-07-2009 Bron: Bericht Auteur: Stafdienst Communicatie Datum: 16-07-2009

Chef-kok Hans van Wolde van sterrenrestaurant Beluga opende samen met huismanager Margo de Kock en een aantal kinderen op 10 juli het verbouwde Ronald McDonald Huis Maastricht. Het Huis is ingrijpend gerenoveerd en telt nu zes kamers extra (zeventien in totaal). Bovendien hebben alle bestaande kamers een metamorfose ondergaan, zijn de gemeenschappelijke ruimtes samengebracht op de begane grond en heeft het Huis een prachtige nieuwe keuken.

Kortom: het Ronald McDonald Huis Maastricht is groter en mooier geworden en is zo voor nog meer gasten een thuis dicht bij ons ziekenhuis. Tijdens de feestelijke receptie na de opening zong Chantal Janzen, musicalster en ambassadeur van Ronald McDonald Huis Maastricht, een speciale versie van het liedje `Jij woont in mijn hart'. De tekst van dit bekende nummer uit de musical Tarzan was speciaal voor de gelegenheid aangepast. "Een lief liedje over ouder en kind", legde Chantal uit. Aansluitend lieten alle genodigden in de tuin - op het teken van Chantal - rode en gele ballonnen op met daaraan donateurskaartjes. Daarna werden de genodigden rondgeleid in het Huis door de vrijwilligers.

Lees meer op: http://www.kinderfonds.nl/huismaastricht/nieuws/20090702/ronald_mcdona ld_huis_maastricht.

Op het teken van Chantal Janzen laten alle genodigden de vrolijk gekleurde ballonnen op.