Gemeente Echt-Susteren


Burgerjaarverslag via internet te bekijken

Werd het burgerjaarverslag van de burgemeester uit Echt-Susteren voorgaande jaren in de vorm van een brochure aan de raad gepresenteerd. Dit jaar wordt het burgerjaarverslag niet alleen op papier, maar ook digitaal aan de raad overhandigd!

Â

De burgemeester is elk jaar wettelijk verplicht om tezamen met de jaarrekening en het jaarverslag het burgerjaarverslag aan de raad te overhandigen. Het burgerjaarverslag geeft een korte toelichting over onder meer de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de kwaliteit van procedures op het gebied van burgerparticipatie.

Â

De gemeente Echt-Susteren is bezig een digitaliseringslag te maken. Niet alleen intern wordt er steeds meer gedigitaliseerd, maar ook enkele producten zijn via de gemeentelijke website al toegankelijk. Dus waarom dan niet ook het burgerjaarverslag? Door het burgerjaarverslag in digitale vorm te presenteren is het niet alleen voor de raad, maar ook voor u als inwoner mogelijk om kennis te maken met de vele kwaliteiten, die de gemeente Echt-Susteren te bieden heeft. Daarnaast vindt u het burgerjaarverslag ook in schriftelijke vorm in deze editie van ât Waekblaad.

Onderwerpen
Het Burgerjaarverslag bestaat uit vier onderwerpen, die elk in een filmpje worden toegelicht. De onderwerpen zijn: Kwaliteit van de dienstverlening, Burgerparticipatie, Lokaal veiligheidsbeleid en het Kernenbeleid. Aan de totstandkoming van deze filmpjes hebben naast de burgemeester, Dieudonné Akkermans, ook ambtenaren, inwoners, de brandweer, Menswel en de Dorpsraad van Koningsbosch uit onze gemeente meegewerkt.

Filmpjes bekijken

Om de filmpjes te bekijken ga naar:
http://www.youtube.com/user/GemeenteEchtSusteren.

Â