Van Gogh Museum


Ronald de Leeuw Onderzoeksbeurs

Bij het afscheid van Ronald de Leeuw als algemeen directeur van het Rijksmuseum in 2008 heeft het Van Gogh Museum de Ronald de Leeuw Onderzoeksbeurs in het leven geroepen. De beurs heeft een waarde van ⬠5.000 en zal worden uitgereikt aan een getalenteerd onderzoeker.

Het Van Gogh Museum wil met de beurs de herinnering aan de verdiensten van Ronald de Leeuw als directeur van het Van Gogh Museum (1986-1996) levend houden. De Leeuw heeft zich tijdens zijn directeurschap onder meer sterk gemaakt voor het belang van onderzoek naar de 19de-eeuwse, West-Europese kunstgeschiedenis.

De onderzoeker (m/v) wordt met deze beurs in de gelegenheid gesteld een afstudeerscriptie over een onderwerp uit de West-Europese kunstgeschiedenis uit de periode 1830-1914 te bewerken tot een publicatie, een voorstel te schrijven voor een promotie-onderzoek of een onderzoeksreis te doen.

Sollicitaties
Getalenteerde onderzoekers uit binnen- en buitenland kunnen solliciteren, bij voorkeur na voordracht door hun docent(en) en op voorwaarde dat ze niet langer dan drie jaar zijn afgestudeerd.

Schriftelijke sollicitaties dienen vóór 1 september 2009 te worden gericht aan:

Van Gogh Museum
Dr. Chris Stolwijk â Hoofd Onderzoek
Postbus 75366
1070 AJ Amsterdam

of per e-mail aan:
stolwijk@vangoghmuseum.nl.

Een selectiecommissie beoordeelt het (onderzoeks)voorstel op geschiktheid. De onderzoeksbeurs gaat in op 1 oktober 2009. Het resultaat dient vóór 28 februari 2010 aan het Van Gogh Museum kenbaar te worden gemaakt.

De sollicitatie gaat vergezeld van een schriftelijke motivatie, een curriculum vitae (inclusief publicatielijst), een exemplaar van de afstudeerscriptie, en een referentie.