FloraHolland


+ Overzicht benaderde softwareleveranciers

FPC Roos

FLORAHOLLAND (16 juli 2009) - De FPC Roos kwam op 8 juli bijeen op vestiging Rijnsburg. De volgende onderwerpen zijn besproken: eenmalig opzetrek voor lengte 60 en 55, botrytisproblematiek bij Roos, beeldveilen vestiging Rijnsburg en Naaldwijk, het lootsystemen op de verschillende vestigingen en de positionering Roos.

De afdeling verpakkingen heeft twee opties voor een eenmalig opzetrek gepresenteerd die de knoppen moet beschermen tegen beschadigingen. De lage optie, in de vorm van een kraag zal verder ontwikkeld worden.

Er moet voorkomen worden dat consumenten een teleurstelling kopen. Daarom is er een voorstel besproken om botrytis beter weer te kunnen geven in het streven naar een botrytisvrije keten. Via het creeren van mogelijkheden voor een gegarandeerd botrytisvrij product en een combinatie met een vrijwillige deelname aan houdbaarheid getest kunnen aanvoerders zich mogelijk onderscheiden. De afdeling Kwaliteit zal het voorstel verder uitwerken.

R. van Ruiten heeft het veilschema 7 klokken vestiging Rijnsburg toegelicht. Eind 2009 zal er gestart worden met beeldveilen Roos. Het traject zal gevolgd worden door zowel de FPC als verantwoordelijke afdelingen.

Ook op vestiging Naaldwijk zal er gestart worden met beeldveilen, planning week 49. Naar verwachting zal in voorjaar 2010 alle rozen op Naaldwijk via beeldveilen verkocht worden.

Op de verschillende vestigingen wordt er op verschillende manier geloot. De FPC is geïnteresseerd naar de methodiek en de gevolgen. De volgende vergadering zal het onderwerp wederom op de agenda staan.

Eind mei zijn G. Rodewijk en T. van Turenhout naar Hamburg geweest om detaillistenscans bij te worden. Een aantal detaillisten werden geïnterviewd over het product roos. De informatie is belangrijk voor het project Positionering Roos. De interviews vonden plaats in het kader van PT onderzoeken.

De volgende vergadering zal plaatsvinden op 24 september 2009