Gemeente Alphen aan den Rijn



Groenvrijwilligers verdienen een ster

Woensdag 15 juli heeft wethouder Hans Groen in t Wout aan de Haringvliet in de Stromenbuurt nieuwe groenvrijwillerstegels in de stoep gelegd. Hiermee is nu de eerste buurt in Alphen aan den Rijn compleet voorzien van rode tegels met een witte ster, die aangeven welk openbaar groen door enthousiaste groenvrijwilligers onderhouden worden.

De nieuwe, rode tegel met witte ster vervangt de oude, witte tegel met het mannetje. Zo is herkenbaar welke groenvakken en geveltuinen door de gemeente onderhouden moet worden en welke de verantwoordelijkheid zijn van de bewoners zelf. Dit houdt verband met de gemeentelijke groenparticipatie. Zo kunnen bewoners ook zien welke vakken er nog 'geadopteerd' kunnen worden, welke nog vrij zijn.

De gemeente telt ruim 2.500 openbare groenvakken. Dit jaar worden naar verwachting zo'n 500 tegels gelegd bij nieuwe plantvakken en geveltuinen en ter vervanging van de oude tegels. De start is gemaakt in de Stromenbuurt en in Burggooi, de rest van de gemeente volgt. Er doen op dit moment zon 3.000 bewoners mee met groenparticipatie in onze gemeente.

Aan de Haringvliet legde de wethouder de laatste tegel in de buurt bij iets verhoogde plantvakken. De grootschalige opknapbeurt van de openbare ruimte in de Stromenbuurt is hiermee afgerond. De buurt is aanzienlijk op gehoogd, de wegenen en trottoirs zijn opnieuw bestraat én het karakteristieke groen is zo veel mogelijk behouden. Hans Groen in t Wout: Hier zijn we allemaal trots op. Dit groen en de inzet is schitterend en mag gezien worden! Ook door de vakmensen van de gemeente en de onderhoudsmensen .

De openbare ruimte in de Stromenbuurt is helemaal opgeknapt, de groenvrijwilligers zorgen nu voor een blijvend mooi beeld: onderhoud van de vakken en geveltuinen en de regelmatige opruimacties. In de Stromenbuurt zijn zon 80 plantvakken en daarmee alle mogelijke groenvakken in onderhoud bij groenvrijwilligers. U kunt deze vrijwilligers misschien eens helpen als u ze bezig ziet, met een helpende hand, een complimentje of een welverdiende een kop koffie.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn