Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 16-07-2009

Drie verdachten aangehouden voor brandstichting

EMMEN De politie heeft drie jongemannen (15, 17 en 18 jaar) uit Emmen aangehouden voor brandstichting in de wijk Emmermeer. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De afgelopen 1,5 jaar hebben in Emmen in de wijken Emmermeer, Emmerhout en Angelslo verschillende branden gewoed. Er werden onder andere containers en coniferen in brand gestoken. Daarnaast werd ook brand gesticht in een paar slooppanden, een wijkgebouw en personenautos. De politie is naar aanleiding van deze branden een onderzoek gestart. Dit onderzoek heeft op 22 juni geleid tot de aanhouding van de 17-jarige jongeman uit Emmen. De andere twee verdachten werden op 15 juli aangehouden. De drie verdachten zitten nog vast.

Jongen breekt pols bij freerunning
EMMEN - Woensdagmiddag is een jongen, woonplaats en leeftijd zijn niet bekend, gewond geraakt in de Wilhelminastraat. Bij het free runnen viel hij hard van een trap en brak zijn pols. Hij is naar het Scheperziekenhuis gebracht. (2009026659)

Meisje na val van paard naar ziekenhuis
UFFELTE - Woensdagavond is een 18-jarig meisje uit Meppel gewond geraakt bijeen val van haar paard. Ze liep daarbij rugletsel op en werd met de ambulance naar het ziekenhuis Meppel gebracht. Het gebeurde op de Studentenkampweg.(2009026678)

Politie onderzoekt inbraak bouwmarkt
BEILEN - Woensdagnacht rond 3.45 uur is ingebroken in een bouwmarkt aan de Kanaalweg. De daders hebben diverse goederen uit een vitrine gehaald, nadat deze was vernield. Om binnen te komen werd een raam ingeslagen. De politie stelt een onderzoek in. (2009026705)

Rijbewijs ingevorderd
COEVORDEN De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige bromfietser. De jongeman reed op het fietspad langs de N863 bij Coevorden met een snelheid van 83 km/uur. Na correctie is dit 80 km/uur waar 40 km/uur is toegestaan. (BVH 2009026637)

Winkeldief aangehouden

MEPPEL Woensdagmiddag is een 55-jarige man uit Meppel aangehouden. De man wilde enkele spullen meenemen uit een winkel aan Het Vledder zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De man is hierop aangehouden een meegenomen naar het bureau. Hij heeft een winkelverbod gekregen en boete van 150,-. (2009026581/4)

Alcomobiliste veroorzaakt aanrijding

MEPPEL Een 51-jarige automobiliste uit Meppel veroorzaakte woensdagmiddag een aanrijding op de Kruisstraat. De vrouw wilde inparkeren in een parkeergarage aan de Kruisstraat. Dit lukte echter niet helemaal waardoor een 19-automobiliste uit Wanneperveen achterop de vrouw uit Meppel botste. Bij controle bleek dat de vrouw uit Meppel te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies zij 565 ug/l (1,3 promille). De vrouw is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt. (2009026625)

Politie assisteert bij ongeval

ERICA Woensdagmiddag is een 54-jarige automobilist uit Klazienaveen met zijn auto over de kop geslagen. De man reed over de Verlengde Vaart NZ toen hij een voertuig voor hem wilde inhalen. Toen hij het voertuig wilde passeren, stuurde de 70-jarige bestuurster ervan ook naar links om het voertuig daarvoor in te halen. Daarbij raakte ze de zijkant van het voertuig van de man. Deze sloeg vervolgens over de kop. De man raakte hierbij met zijn arm bekneld in het voertuig en kon uiteindelijk door de brandweer uit het voertuig worden geholpen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen. (2009026632)

Snelheidsovertreder aangehouden

COEVORDEN Woensdagmiddag is een 17jarige bromfietser uit Schoonebeek op de N863 ter hoogte van Coevorden aangehouden. De jongen reed op het fietspad met een snelheid van 83 km/u waar 40 km/u voor een bromfietser is toegestaan. Het bromfietsrijbewijs van de jongen is hierop ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009026641)

Bekeuring voor rijden op minibike

NIEUW BUINEN Een 16-jarige jongen uit Nieuw-Buinen is woensdagmiddag op de Dwarsdiep aangehouden. De jongen reed op de openbare weg op een minibike. Daarnaast droeg de jongen ook geen helm. Het is echter verboden om met een minibike op de openbare weg te rijden. De jongen heeft een bekeuring ontvangen. De minibike is in beslag genomen. (2009026646)

Aanrijding letsel
HOLLANDSCHEVELD Drie mensen raakten woensdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Riegshoogtendijk. Het gaat om inzittenden van een personenauto, te weten de 38-jarige bestuurster uit Dalfsen en twee inzittenden van 15 jaar en 7 jaar oud uit Dalfsen. Allen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun letsel is nog niet bekend. Een 46-jarige man uit Drogteropslagen reed in zijn personenauto vanuit Noorscheschut in de richting van Hollandscheveld. De man reed over het viaduct naar beneden. Onderaan de weg moet voorrang worden verleend aan het kruisend verkeer. De bestuurder sloeg rechtsaf de Riegshoogtendijk op. De 38-jarige bestuurster uit Dalfsen reed over de Riegshoogtendjik vanuit de Krakeelse Dijk. Zij sloeg linksaf de Riegshoogtendijk op en reed in de richting van Noordscheschut. Een botsing tussen beide voertuigen was het gevolg. De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend. (BVH 2009026642)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.