Hewlett-Packard

2009-07-13

BARCELONA, Spanje, 16 Juli 2009 - HP maakt bekend dat een HP Indigo pers is gebruikt voor het drukken van het "ECO-BOOK"-fotoboek dat de deelnemers aan de recente G8-klimaattop na afloop ontvingen als aandenken. Deze top vond van 22 tot 24 april plaats in Syracuse, Sicilië.

Het Italiaanse ministerie van Milieu, dat de conferentie organiseerde, liet Global Service uit Caprino Bergamasco (Bergamo) een gepersonaliseerd fotoboek produceren als geschenk voor de deelnemende ministers en de overige deelnemers aan de top.

Global Service maakte het model voor dit ECO-BOOK en drukte het fotoboek op een HP Indigo press 3000. Het maken van de houten presentatiekisten besteedde het bedrijf uit.

Global Service maakte vooraf in samenwerking met de officiële fotografen van het ministerie van Milieu een model van het fotoboek. De productie van de fotoboeken nam twaalf uur in beslag, gerekend vanaf de ontvangst van de foto's tot de levering in de houten kisten.

Het fotoboek heeft een harde kaft met vier koperen schroeven en telt 29 pagina's met in totaal 66 foto's. Er werden 40 exemplaren van het fotoboek gemaakt. Drieëntwintig ervan zijn gepersonaliseerd. Bij deze exemplaren staat op de voorpagina niet alleen het logo van de conferentie maar ook de naam en foto van de deelnemer. De boeken zitten opgeborgen in een berkenhouten kist, die gedecoreerd is met op water gebaseerde inkt. De kisten met de fotoboeken werden na afloop van de conferentie door Stefania Prestigiacomo, de Italiaanse minister van Milieu, overhandigd aan de deelnemers van de top.

"Het was een hele eer dit project te mogen uitvoeren", zegt Luigi Stefano Campanella, eigenaar van Global Service. "We wisten dat we met een HP Indigo pers deze gepersonaliseerde order binnen de beschikbare tijd konden uitvoeren, en dit in hoge kwaliteit en op betrouwbare wijze."

Gabriella Moretti, marketing manager, HP Indigo Press, HP Italiana: "Dit is het soort orders waarvoor HP Indigo persen perfect zijn. Ze vereisen veelzijdigheid, een hoge productiesnelheid, variable data printing en betrouwbare kleuren van hoge kwaliteit. We zijn er trots op dat een van onze klanten deze order in de wacht heeft gesleept."

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

Redactioneel contact:

Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046

Stephanie Thorpe
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
stephanie@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Sant Cugat
Avda.Graells 501
08190 Sant Cugat del Vallés
Barcelona
Spain
www.hp.com