Gemeente Kampen


* Kampen Koplopergemeente Tijdbeleid

Kampen Koplopergemeente Tijdbeleid

16 jul 2009
Minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft de gemeente Kampen benoemd tot Koplopergemeente Tijdbeleid. Onlangs hebben minister Plasterk en burgemeester Oosterhof het bijbehorende convenant ondertekend, waaraan een stimuleringsbijdrage is verbonden van EUR 50.000.

Tijdbeleid is gericht op het creëren van balans tussen werk, zorg, en privé en het wegnemen van zogenaamde tijdknelpunten. Gemeenten die zich daar aantoonbaar voor inzetten kunnen het predikaat Koplopergemeente verwerven. De gemeente Kampen heeft dit predikaat onder meer op grond van haar voorbeeldrol als werkgever ontvangen.

Het personeelsbeleid is er op gericht, dat medewerkers zoveel mogelijk hun verschillende taken kunnen combineren. Hiervoor loopt op dit moment een proef, waar 130 medewerkers aan deelnemen. De eerste ervaringen van de betrokken medewerkers zijn hoofdzakelijk posifitief. De werktijden kunnen zo worden ingedeeld, dat men bijvoorbeeld niet meer onder werktijd naar de tandarts of de dokter hoeft. Ook zijn er faciliteiten om thuis te werken.

Een Koplopergemeente verplicht zich er toe om ook de particuliere dienstverleners, de eerstelijns gezondheidszorg en andere openbare instellingen te motiveren meer in te spelen op tijdbeleid. Kampen gaat die uitdaging aan.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |