Gemeente Rhenen


In najaar start van de aanleg van het fietspad Elst tussen Rhenen langs N 225

16 juli 2009 - De werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad tussen Elst en Rhenen worden door de provincie Utrecht na de zomer aanbesteed en gegund. In het najaar wordt er volgens de planning van de provincie gestart met de aanleg van het fietspad.

Voor de aanleg van het fietspad langs de N225 tussen Elst en Rhenen is door gedeputeerde staten van Utrecht een verklaring van geen bezwaar verleend. Het gemeentebestuur van Rhenen heeft intussen aan de provincie Utrecht vrijstelling van de geldende bestemmingsplannen verleend.

Er komt een fietspad aan twee kanten van de provinciale weg N225, vanaf Zwijnsbergen in Elst tot de Autoweg. Het kruispunt bij de Autoweg wordt omgebouwd tot een rotonde. Deze nieuwe rotonde zal ook worden gebruikt om een veilige overgang te maken van de fietspaden aan twee kanten van de weg naar het fietspad aan één kant van de weg.

Het fietspad van de Autoweg naar het Paardenveld komt aan één kant van de weg, en wel aan de noordzijde. Verder komt er een rotonde even ten oosten van de zijweg Remmerden. De zijweg Remmerden wordt hier naar toe geleid.

Alle zijwegen tussen beide rotonden Autoweg en Remmerden worden opgeheven met als doel een betere veiligheid voor de fietsers en het overige verkeer. De parallelweg die voor een deel al aanwezig is, wordt verder ontwikkeld zodat al het verkeer van en naar het bedrijventerrein via de parallelweg afgewikkeld wordt.