Politie Groningen

Donderdag 16 juli 2009

Provincie Groningen, 16-07-2009

Haren: getuigen gezocht brand Haren

De politie stelt een onderzoek in naar de brand aan de Boerhavehof die dinsdagochtend 14 juli een auto en een garage van een woning verwoestte. De brand vond even voor vier uur s ochtends plaats. Toen agenten bij de woning aan kwamen, stond de auto volledig in brand. Ook sloegen de vlammen uit de naastgelegen garage. De bewoners en de bewoners van de aangrenzende woning konden op tijd uit het pand komen, omdat ze wakker werden door rookmelders. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Mogelijk dat mensen iets opvallends hebben gezien of gehoord. Zij worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man aangehouden na ruzie

Een 26-jarige man uit Groningen is woensdagnacht door de politie aangehouden in de Arubastraat in Groningen.

In een woning spraken de agenten met een man die vertelde dat hij door de verdachte was bedreigd en mishandeld. De aanhouding van de man ging niet zonder slag of stoot. Hij verzette zich hevig en was agressief. Tijdens de rit naar het politiebureau spuugde hij naar de agenten. De man zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: wegwerkers redden man en vrouw na ongeval

Een 72-jarige man uit het Duitse Bremen is woensdagavond met zijn auto te water geraakt. De man reed samen met zijn 70-jarige vrouw over de Beertsterweg in Winschoten. Bij de afrit A7 gaf de bestuurder geen voorrang aan een 47-jarige automobilist uit Assen. Door de kracht van de aanrijding belandde het Duitse stel met de auto in het water. Gelukkig bleef de auto een tijdje drijven waardoor een aantal wegwerkers in staat waren de man en vrouw via het portierraam uit de auto te bevrijden. Gezien de lichamelijke gesteldheid van de vrouw was dat zonder deze hulp niet gelukt. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is uit het water gehaald. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Delfzijl: alcomobilisten aangehouden

Een 22-jarige man uit Appingedam is woensdagavond door de politie gecontroleerd op de Ploeg in Delfzijl. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken. De man bleek na een onderzoek ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De bestuurder was de politie opgevallen omdat hij bij een alcoholcontrole bij het zien van de politie plots zijn voertuig keerden nog voordat hij gecontroleerd kon worden.

Een 57-jarige man uit Delfzijl liep eveneens tegen de lamp. De man werd gecontroleerd op de Hogelandsterweg en bleek na onderzoek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie heeft tegen beide bestuurders proces-verbaal opgemaakt.

Een volledig resultaat staat hieronder bij de verkeerscontroles genoemd.

Godlinze: politie treft hennepstekjes aan in open lucht

De politie heeft woensdagmorgen in landbouwgrond aan de Hooiweg in Godlinze op verschillende velden in totaal 240 hennepstekjes aangetroffen. De agenten kwamen na een tip de softdrugs op het spoor. De planten zijn vernietigd.

Veendam: vier bekeuringen voor Veendammer

De politie heeft woensdagmiddag op de Phoenixweg een 27-jarige inwoner van Veendam bekeurd. Agenten zagen hem achter het stuur bellen. Bij controle bleek dat de apk van de auto verlopen was. Vervolgens werd duidelijk dat hij een valse naam had opgegeven aan de agent. Op basis van zijn echte naam werd duidelijk dat zijn rijbewijs geschorst was. Al met al leverde dit vier bekeuringen op voor de man.

Leek: jongen met luchtdrukpistool aangehouden

Agenten hebben woensdagmiddag in een speeltuin aan de Beetke van Rasqueterstraat een 16-jarige jongen uit Leek aangehouden. Een voorbijganger zag de jongen met iets dat op een vuurwapen leek. Hij belde de politie en gaf het signalement van de jongen door. Agenten troffen een groepje jongeren en een van hen voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de jongen de agenten zag, dook hij weg en gooide hij iets in de bosjes. Ze spraken hem aan, waarop hij met het luchtdrukpistool op de proppen kwam. Eerst ontkende hij dat hij munitie bij zich had, maar toen de agenten hun vraag herhaalden, gaf hij toch toe. Hij had een doosje met patronen bij zich en twee extra gaspatronen. De jongen werd aangehouden, het pistool en de munitie werden in beslaggenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: opstandige man ingerekend

Een 21-jarige man uit Hoogezand is woensdagavond aangehouden, omdat hij zich niet wilde identificeren en vanwege wederspannigheid. De politie kreeg een melding dat een groep jongeren overlast veroorzaakte en bierflesjes kapot gooide aan de Zuiderkroon in Hoogezand. Agenten troffen een spoor van vernielingen aan en troffen ook de jongeren. Ze werden aangesproken en ze moesten zich legitimeren. De 21-jarige wilde dat niet en gedroeg zich erg opstandig. Hij werd aangehouden, maar hij wilde totaal niet meewerken. Ook de groep kwam zich ermee bemoeien. Op het politiebureau bleek hij zich ook opstandig en agressief gedragen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, vrijdag 17 juli, houdt de politie een alcoholcontrole in en om Uithuizen. Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag 15 juli op diverse plaatsen op snelheid:

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1301, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 396, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

In Delfzijl werden woensdagavond op de Brug automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed. In een uur tijd werden vijf bestuurders betrapt die te veel alcohol hadden gedronken. Het alcoholpromillage lag tussen ruim 0,3 en 1,55. Deze laatste bestuurder bleek ook nog eens zonder rijbewijs te rijden. Tegen de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij Appingedam op de Fam. Bronsweg werd een bestuurder betrapt met ruim 1,65 promille alcohol. Ook deze bestuurder reed zonder rijbewijs.

Bij het station van Appingedam werden s nachts slechts enkele personen gecontroleerd. Zij bleken wel alles goed voor elkaar te hebben. Bij de alcoholcontroles werden 631 blaastesten afgenomen.