Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 16-07-2009

Neptelefoons aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij (nep)mobiele telefoons te koop aanboden.

Tijdens de surveillance werden agenten op het Stationsplein aangesproken door een getuige die verklaarde zojuist door twee mannen aangesproken te zijn. De jongens boden de getuige een mobiele telefoon aan. De GSM bleek nep te zijn. Andere getuigen gaven door dat de mannen inmiddels in de omgeving van het Smallepad liepen. Hier werd het tweetal door de agenten aangetroffen. Beide heren, 21 en 30 jaar uit Amsterdam, gaven aan van niets te weten en gewoon aan de wandel te zijn.

De mannen hadden samen vier mobiele telefoons op zak die nep waren. Op het bureau bleek dat zij al eerder geprobeerd hadden om neptelefoons te verkopen. Zij werden voor verhoor ingesloten in het bureau.

Man op gestolen fiets

AMERSFOORT Op de Stationstraat heeft de politie woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Een agente in burger reed omstreek 16.05 uur met zijn fiets over de Stationsstraat. Hier zag hij een man op een bijna nieuwe fiets rijden waarvan het slot geforceerd was. De agent legitimeerde zich en sprak de 21-jarige man uit Leusden aan. Al snel bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd voor onderzoek in beslag genomen.

Warmtebeeldkijker

AMERSFOORT Een inbreker werd in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juli op heterdaad betrapt bij een diefstal.

Rond 01.15 uur zagen agenten dat een auto op de Amsterdamseweg stopte, dat daar een man uit stapte en dat hij naar het terrein van een bedrijf liep. Hij sleepte een aanhanger naar daar staand tuinmateriaal en laadde spullen in. Een agent liep naar de man toe en legitimeerde zich. De verdachte rende hard door de struiken weg en klom over een hek met prikkeldraad. Daarbij verloor hij zijn t-shirt.

Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in de omgeving in. Met behulp van een warmtebeeldkijker werd de verdachte aangetroffen in bosschages aan de Chromiumweg. De verdachte, een 45-jarige man uit Sluiskil, werd aangehouden. Hij bleek meerdere schuttingdelen te hebben willen stelen. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden na mishandeling (vervolg persbericht 5.7.2009)

LEUSDEN Op dinsdag werd een 14-jarige verdachte uit Leusden aangehouden.

Op 3 juli rond 14.00 uur fietste een 69-jarige man uit Leusden door de fietstunnel aan de Ruige Velddreef en de het Vliet. De man fietste door de Vliettunnel en verklaarde te zijn gestopt door een groepje jongeren waarbij hij zonder aanleiding werd geslagen. Na politieonderzoek, en mede na goede informatie van getuigen, kon de 14-jarige verdachte worden aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Aanhoudingen voor drugshandel

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond 7 juli twee inwoners van Amersfoort aangehouden omdat zij verdacht worden van drugshandel.

De aanhoudingen waren het gevolg van een onderzoek dat gestart werd na anoniem verkregen informatie en klachten uit de wijk over drugsoverlast. Direct na de aanhoudingen werden er onderzoeken uitgevoerd in drie woningen op het Ariaplein, de Bachweg en de Gerard Doustraat in Amersfoort. Hierbij troffen de agenten een hoeveelheid cocaïne, een vuurwapen, een aanzienlijk geldbedrag, een exclusief voertuig en sieraden aan. Deze goederen werden in beslag genomen.

De verdachten, 26 en 49 jaar oud, zijn op vrijdag 10 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven in hechtenis. De politie zet het onderzoek voort.