Productschap Diervoeder

16/07/2009

Hygiënecode Boerderijzuivel

Bestemd voor: GMP+ gecertificeerde bedrijven en Certificatie Instellingen

Onlangs heeft het Centraal College van Deskundigen Diervoedersector besloten de gedoogsituatie rond het afnemen van boerenkaaswei, afkomstig van ambachtelijke boerenkaasbereiders, met enkele maanden te verlengen. Er is een stappenplan opgesteld dat moet leiden tot acceptatie van de Hygiënecode Boerderijzuivel binnen afzienbare tijd.

In maart is per nieuwsbrief aan de sector bericht dat de gedoogsituatie rond het afnemen van boerenkaaswei van ambachtelijke kaasbereiders per 1 juli zou komen te vervallen. Het college had hiertoe in februari besloten om een einde te maken aan een ongewenste situatie.

In haar laatste vergadering heeft het college besloten dat er toch een ultieme poging gedaan moet worden om de acceptatieprocedure af te ronden. Het college heeft er vertrouwen in dat dit met succes zal gebeuren.

Omdat dit niet meer voor 1 juli kon worden gerealiseerd, is de gedoogperiode met enkele maanden verlengd. Uiterlijk in oktober dient er een beslissing over acceptatie genomen te worden.