Politie Haaglanden

Extra persbericht 16 juli

Delft, 16-07-2009 o Een team van Bureau Regionale Recherche van Politie Haaglanden dat onderzoek doet naar de handel in verdovende middelen heeft donderdag 2 juli een flinke slag geslagen. Zes verdachten werden aangehouden. Daarnaast nam het team onder andere honderdduizenden XTC pillen in beslag.

Bureau Regionale Recherche startte in 2008 in opdracht van het Openbaar Ministerie in Den Haag met een onderzoek.

Woensdag 1 juli kwam het team ter ore dat er voor donderdag 2 juli een aflevering van verdovende middelen gepland stond op een parkeerplaats in Delft. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten de aflevering te laten plaatsvinden. Direct na de transactie hield het team de 41-jarige Utrechtse afnemer van de goederen aan. In zijn auto troffen zij ruim 100.000 XTC-pillen aan.

Vervolgens hield het team op diverse plaatsen in de regio nog eens vier mannen en een vrouw aan in de leeftijd van 37 tot 47 jaar) aan. Op zeven verschillende locaties (Delft, Den Haag en Nootdorp) vonden daarna doorzoekingen plaats, waaronder in vier woningen.

Bij de zoekingen werden onder andere honderdduizenden XTC-pillen, cocaïne, grondstoffen voor medicijnen en verdovende middelen, vuurwapens, auto's en geld in beslag genomen. Op één van de locaties trof het team, naast grondstoffen en XTC-pillen, drie tabletteermachines en een aanzienlijk aantal zogeheten stempels aan. Het team sluit meer aanhoudingen niet uit.

Vijf verdachten werden op 8 juli 2009 voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Deze verlengde de voorlopige hechtenis van die verdachten met 14 dagen