Janssen De Jong Groep

Concernleiding grijpt opnieuw hard in om fraude uit te bannen:

16 Jul 2009

Janssen de Jong Groep doet aangifte en ontslaat medewerkers naar aanleiding van resultaten intern fraude-onderzoek

Son, donderdag 16 juli 2009 - Het interne onderzoek bij Janssen de Jong Infra door gespecialiseerde accountants van KPMG in samenwerking met Houthoff Buruma geeft aanleiding tot ernstige vermoedens dat de onderneming door onderaannemers en wellicht ook door werknemers van Janssen de Jong is benadeeld. In de administratie van de voormalige vestiging in Meerssen zijn boekingen aangetroffen die erop wijzen dat op onrechtmatige wijze geld aan de onderneming is onttrokken.

Janssen de Jong Groep heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. Twee leidinggevenden, die eerder al geschorst waren, zijn mede naar aanleiding van de nieuwe bevindingen ontslagen. Van twee andere verdachte medewerkers is eveneens afscheid genomen. Janssen de Jong Groep sluit meerdere ontslagen niet uit.

"Vanaf het eerste moment dat wij geconfronteerd zijn met de verdenkingen jegens een aantal (ex-)medewerkers hebben wij duidelijk gemaakt dat wij niets met fraude of corruptie te maken wensen te hebben," aldus bestuursvoorzitter Eric Krul van Janssen de Jong Groep. "Daarom hebben wij destijds onmiddellijk opdracht gegeven tot een intern onderzoek. De meest recente resultaten daarvan zijn inmiddels aan het Openbaar Ministerie overgedragen."

Geen hoger beroep na Kort Geding

Janssen de Jong Groep zal geen hoger beroep aantekenen tegen het kort geding vonnis van de Voorzieningenrechter inzake het overdragen van afgeluisterde telefoongesprekken aan de NMa. Eric Krul: "We gaan niet in hoger beroep. Hiermee willen we onderstrepen dat we alle medewerking blijven geven aan Justitie bij het onderzoek. Het Kort Geding draaide om een principieel punt, want de Nma heeft nu eenmaal niet de bevoegdheid om af te luisteren. Helaas is het kort geding uitgelegd als een poging van ons om bepaalde informatie niet te willen delen. Niets is minder waar! Om dat recht te zetten, zien we nu af van hoger beroep."

Integriteit

Janssen de Jong Groep onderschrijft integriteit als kernwaarde in haar beleid en is een uitgebreid "compliance" programma gestart binnen alle ondernemingen van de Groep.

Doel van dit programma is alle medewerkers te doordringen van integriteit. Tal van praktijksituaties worden geoefend om duidelijk te maken waar de grens ligt tussen wat wel en wat niet door de beugel kan. Dit gebeurt aan de hand van bestaande gedragscodes, die waar nodig worden geherformuleerd, aangescherpt en bindend verklaard.

Afzender van dit persbericht is de Janssen de Jong Groep.

Perscontacten via Charles Huijskens,telefoonnummers: 020 - 6 855 955 of 06 - 53 10 50 72