Ministerie van Defensie

Kamp Heumensoord klaar voor militaire wandelaars

16 juli 2009, 13.30 uur

Militairen vertrekken vanaf Kamp Heumensoord (archieffoto). - Foto: ministerie van Defensie De 93e editie van de Vierdaagse van Nijmegen staat op het punt van start te gaan. Kamp Heumensoord, het tijdelijke kamp voor nationale en internationale militaire deelnemers, is sinds gisteren officieel operationeel.

Kamp Heumensoord ligt ten zuiden van de Gelderse stad en herbergt de ongeveer 5000 militaire deelnemers aan de beroemde wandeltocht, die van 21 tot en met 24 juli plaatsvindt. Op piekdagen zijn ook ongeveer 1000 militaire ondersteuners en verzorgers op het kamp te vinden. Onder leiding van het Commando Centrale Verzorging Militairen, een tijdelijk eenheid geformeerd uit een kern van de staf Regionaal Militair Commando Noord van de landmacht, is het kamp opgebouwd.

Bruggen bouwen

Tijdens de Vierdaagse zijn op Kamp Heumensoord ook veel militaire verzorgers te vinden (archieffoto). - Foto: ministerie van Defensie

Defensie doet meer dan alleen lopen en verzorgen. In het centrum van Nijmegen is gisteren een tijdelijke loopbrug gebouwd door 101 Geniebataljon uit Wezep. Deze brug moet de doorstroming van de wandelaars tijdens de Vierdaagse bevorderen. Het bouwwerk wordt op 28 juli weer afgebroken.

105 Brugcompagnie uit Wezep legt traditioneel op de donderdagavond een pontonbrug over de Maas bij Cuijk. De wandelaars, afgelopen jaar ruim 43.000, lopen vrijdag 24 juli via deze pontonbrug richting de finish in Nijmegen.