Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Leefregels Zuidoost voor 4000 woningen Ymere

16 juli 2009

Ymere hangt in al haar wooncomplexen in Amsterdam Zuidoost borden op met de leefregels van het stadsdeel. Deze werden ontwikkeld door het stadsdeel samen met inwoners van Zuidoost en zijn bedoeld om bij te dragen aan de onderlinge ontmoetingsvormen en de leefbaarheid in de buurten. Ymere draagt graag bij aan de verdere bekendmaking van de top tien van deze regels. In Amsterdam Zuidoost verhuurt Ymere circa 4000 woningen en bedrijfsruimten.

In 2006 ontstond in samenwerking met bewoners van Zuidoost een lijst met 10 omgangsregels om de leefbaarheid in het stadsdeel te verbeteren. Deze regels zijn huis-aan-huis, maar ook via posters en scholen in het stadsdeel verspreid.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "Vanuit de stadsdeelraad en bewoners kregen we destijds het verzoek om omgangsregels op te stellen. Sommige buurtbewoners zorgde door hun gedrag voor overlast. Deze 10 regels laten zien hoe we met elkaar wensen om te gaan. Ook maakt het bord het makkelijker om buren die zich niet aan deze regels houden, aan te spreken op hun gedrag."

---