Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Bouwvergunning voor J.P. Heijestraat en Borgerstraat

Bouw start deze herfst

16 juli 2009
Op 1 juli 2009 is een bouwvergunning verleend voor een nieuwbouwpand aan de Jan Pieter Heijestraat 66-74 en de Borgerstraat 186-198. De nieuwbouw omvat onder andere 21 appartementen, 2 winkels en 1 café-restaurant met ondergrondse parkeerkelder. De verwachting is dat de sloop van de huidige panden in september start. De bouw start dan in de loop van de herfst.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij: "Ik ben blij dat de bouwvergunning nu is afgegeven. De huidige panden zijn zowel het stadsdeel als omwonenden een doorn in het oog. Die willen we zo snel mogelijk weghebben. Daarvoor in de plaats komt een mooi nieuw pand waar ook omwonenden hun goedkeuring aan hebben gegeven."

De eigenaar heeft in 2007 een sloopvergunning gekregen voor de huidige panden. Nu de eigenaar daar nog altijd geen gebruik van heeft gemaakt heeft het stadsdeel hem aangeschreven tot sloop. Voor 1 oktober 2009 dienen in ieder geval de slechtste panden, J.P. Heyestraat 70 en Borgerstraat 192, te zijn gesloopt. De andere panden moeten per dezelfde datum ook zijn gesloopt of zijn gerenoveerd. Deze aanschrijving blijft van kracht.

---