PvdA Europees parlement


Afgewogen takenpakket voor PvdA in Europees Parlement

16 juli 2009

Voor de drie PvdA-europarlementariërs, Thijs Berman, Emine Bozkurt en Judith Merkies is duidelijk in welke commissies van het Europese Parlement zij de komende vijf jaar aan de slag gaan. In de politieke fractie van socialisten en democraten, de S&D Groep (voorheen de PES), waar de PvdA deel van uitmaakt, is hierover de afgelopen weken onderhandeld.

PvdA-delegatieleider Thijs Berman : "Ik heb voor de PvdA in het Europees Parlement een breed en afgewogen takenpakket kunnen samenstellen. Daar ben ik bijzonder tevreden over. Met ons drieën zijn we zeker in staat om in deze commissies de prioriteiten van ons verkiezingsprogramma de komende jaren uit te werken. De uitdaging is er in elk geval."

In de volgende commissies gaat de PvdA aan het werk :

Thijs Berman is lid van de commissie ontwikkelingssamenwerking (DEVE) en van de commissie economische en monetaire zaken (ECON). Daarnaast is hij lid van de commissie mensenrechten en budgetcontrole.

Emine Bozkurt is lid van de commissie binnenlandse zaken (LIBE), van de commissie buitenlandse zaken (AFET) en ook van de commissie vrouwenrechten en gendergelijkheid (FEMM);

Bovendien wordt Emine Bozkurt voorzitter van de interparlementaire delegatie voor Centraal Amerika.

Judith Merkies is lid van de commissie industrie, onderzoek en energie (ITRE), van de commissie milieubeheer (ENVI) en ook van de commissie verzoekschriften (PETI).