Gemeente Almere

Een gastvrij en schoon Stadshart: ,,Graag geDaan''

16-07-2009

Wethouder Arno Visser ondertekend het contract met 'Daan' Met het overhandigen van twee 'zo geDaan'-bezems hebben wethouder Arno Visser van Almere en Frank Oskamp, algemeen directeur van Tomingroep, het startsein gegeven voor Daan: een nieuw project in Stadshart Almere dat moet leiden tot een schoon, vriendelijk en gastvrij winkelhart.

De gemeente Almere en Tomingroep hebben de handen ineen geslagen om dit project mogelijk te maken. Daan: keurige gastheren en gastvrouwen die Stadshart Almere schoonhouden, hulp bieden bij vragen en gelijkertijd een oogje in het zeil houden. Drukte in het Stadshart brengt vrolijkheid met zich mee, maar waar mensen komen blijft afval achter. Om dat een halt toe te roepen is Daan geboren.

,,Daan zijn medewerkers die elk moment van de dag het zwerfvuil opruimen. Op die manier hoeft er niet meer met groot materieel door het Stadshart te worden gereden. Want waar geen troep op de grond ligt, zal publiek dat ook niet neergooien'', licht wethouder Arno Visser het project toe.

Frank Oskamp - algemeen directeur van Tomingroep, dat 11 bedrijven met ruim 1.700 medewerkers telt en werkzaam is de regio Gooi en Vechtstreek en Almere - legt uit dat Daan meer is dan een groep enthousiaste schoonmakers: ,,Daan zorgt niet alleen voor een schoon winkelgebied, maar wijst ook waar nodig de weg en let op de openbare veiligheid. Alleen al door hun aanwezigheid neemt de veiligheid toe. Natuurlijk blijven de stadswachten en agenten in het Stadshart rondlopen, maar Daan spreekt mensen ook aan op hun gedrag.''

De ondernemers steken zelf ook de handen uit de mouwen. ,,Want u maakt uiteraard uw winkel of onderneming schoon voor ontvangst van uw klanten en bezoekers. Het is een kleine moeite om ook even voor de voordeur te vegen. Vandaar deze bezem. Want nieuwe bezems vegen schoon. En Daan neemt het daarna graag van u over'', besluit wethouder Arno Visser.

Pagina('s)


* Daan