Politie Gelderland-Zuid

Woninginbraken via bovenlichten

Wijchen, 16-07-2009 o In Wijchen kreeg de politie afgelopen week vijf meldingen binnen van woninginbraken. Bij alle gevallen maakte de inbreker(s) gebruik van de openstaande bovenlichten om het huis binnen te dringen.

Bij iedere woninginbraak hebben de dader(s) een kleine buit gemaakt zoals contant geld en mobiele telefoons. Bij de politie is nog onbekend of het gaat om één of meerdere inbreker(s).

Preventietips:

De politie raad u aan om de bovenlichten te beveiligen met een goedgekeurde barrièrestang. De stang moet horizontaal worden gemonteerd. De tussenruimte mag niet meer dan vijftien centimeter zijn. Zorg ervoor dat u inbraakwerend hang- en sluitwerk gebruikt.

Tot slot:

- Sluit ramen en deuren goed af, ook als u voor een korte tijd de woning verlaat

- Zorg ervoor dat uw woning goed zichtbaar is door de groenvoorziening laag te houden

- Laat nooit sleutels in het slot zitten maar berg deze op

- Zorg voor buitenverlichting aan voor- en achterzijde van de woning zodat uw woning goed zichtbaar is.

Oproep

De Politie Gelderland-Zuid doet een oproep aan de bewoners van Wijchen om extra waakzaam te zijn voor deze woninginbraken. Heeft u een verdachte situatie gezien? Meld dit dan aan de politie, team Wijchen, te bereiken via het nummer 0900-8844. U kunt uw tip ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bent u getuige van een heterdaad-situatie? Bel dan meteen de politie via het nummer 112. Let u in het bijzonder op signalementen van de dader(s) en kentekens van eventuele gebruikte voertuigen.

(14)

Laatst gewijzigd 16-07-2009 12:54 | © Regio Gelderland-Zuid |