Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA klaar voor een nieuwe Europese start (16/07/09)

Afgelopen week werd het nieuwe Europees Parlement officieel geïnstalleerd in Straatsburg. De zevende legislatuur kondigt zich aan als een periode met enorme uitdagingen. N-VA Europarlementslid Frieda Brepoels is er alvast klaar voor om opnieuw flink uit de startblokken te schieten.

De N-VA koos er na de verkiezingen van 7 juni uitdrukkelijk voor om in Europa de handen in elkaar te slaan met regionalistische en volksnationalistische partijen uit Schotland, Wales, Catalonië, Galicië, ... in de groep van de Europese Vrije Alliantie. De vertegenwoordigers van deze constitutionele regio"s streven immers net als de N-VA naar een volwaardig Europees lidmaatschap voor hun natie. De groep engageert zich voluit om het zelfbeschikkingsrecht van alle volkeren binnen en buiten de Unie te verdedigen.

Ook het meertalige karakter van de EU en de positie van talen als het Nederlands, Catalaans (Catalán), Welsh (Cymraeg), Baskisch (Euskara), Schots-Gaelic (Gàidhlig) en Galicisch (Galego) vindt de EVA-groep cruciaal. Waar Catalaanse en Welshe collega"s al jaren vechten om zich in hun eigen taal te mogen uitdrukken, permitteert de kersverse fractieleider van de Liberalen in het Europees Parlement, Guy Verhofstadt het zich om zijn "maidenspeech" enkel in het Frans en het Engels te houden.

Brepoels zal lid worden van de Commissie Buitenlandse Zaken en de Commissie Mensenrechten, waar zij voornamelijk zal focussen op het Midden-Oosten, de problematiek van het zelfbeschikkingsrecht van de volkeren (Koerden, Palestijnen, Tibetanen,...), respecteren van mensenrechten ook in de EU, de Westelijke Sahara,.... Haar lidmaatschap van de EuroMed-delegatie en de delegatie voor betrekkingen met de Mashrek-landen (Egypte, Syrië, Jordanië en Libanon) vormt hierbij een uitstekende aanvulling.

Brepoels zal tenslotte ook zetelen als plaatsvervanger in de Commissie Transport en Toerisme. Daar wil ze vooral werken aan dossiers die voor Vlaanderen en Limburg van groot belang zijn zoals de IJzeren Rijn, de hervormingen bij de Post, passagiersrechten, trans-Europese netwerken, ...

Vanaf nu kan u het kantoor Brepoels vinden:

* In Brussel: Europees Parlement, Wiertzstraat 60, kantoor ASP 8H141, 1047 Brussel. Tel: 02/284.58.62,
frieda.brepoels@europarl.europa.eu

* In Straatsburg: Europees Parlement, Allée du printemps, kantoor LOW 05T080, 67070 Straatsburg. Tel: +33 3 88 17 58 62
* Meer informatie kan u nalezen op de website www.friedabrepoels.eu

Auteur:
Frieda Brepoels
Europees parlementslid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: secretariaat Frieda Brepoels
Telefoon: 02/284 58 62
Fax: 02/284 58 62
E-post: frieda.brepoels@europarl.europa.eu
Url: www.friedabrepoels.eu