Gemeente Tilburg

Persbericht
16 juli 2009

Gemeente Tilburg stelt computers beschikbaar voor leerlingen voortgezet onderwijs

Gemeente verwacht dit jaar nog 125 aanvragen

Leerlingen van het voortgezet onderwijs hebben thuis regelmatig een computer nodig. Als hun ouders die computer niet kunnen betalen, kunnen ze aankloppen bij de gemeente Tilburg. De aanvragen worden beoordeeld volgens de regels van de bijzondere bijstand. Dat wil zeggen dat de gemeente kijkt naar noodzakelijkheid, inkomen en eigen vermogen.

Aantal computers

In Tilburg wonen 1.200 huishoudens met kinderen tussen 12 en 18 jaar met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Ongeveer 900 daarvan heeft volgens landelijke onderzoeken al een computer. Er blijven dus zo´n 300 huishoudens over die voor de regeling in aanmerking komen. Die zullen waarschijnlijk niet allemaal een aanvraag indienen.

"We verwachten in 2009 nog ongeveer 125 aanvragen voor computers, maar het mogen er ook meer zijn. Computers zijn belangrijk voor de opleiding en om contacten met vrienden te onderhouden", aldus wethouder Sociale Zaken Paul Huijgen.

Het beschikbaar stellen van computers aan leerlingen voortgezet onderwijs is één van de maatregelen in de nota 'Doorstart de cirkel doorbreken'. Die nota is begin 2009 vastgesteld in de gemeenteraad.
---