Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Terwolde - trio verdacht van inbraak                      |

Dankzij oplettend optreden van een gedupeerde heeft de politie drie jongeren aangehouden die ervan verdacht worden bij een kiosk op een camping aan de Bandijk in Terwolde te hebben ingebroken. De twee mannelijke verdachten zijn voorlopig ingesloten voor verder verhoor.


In de nacht van maandag op dinsdag 14 juli was er ingebroken in een kiosk op een camping. Er was onder andere snoep, drinken en geluidsapparatuur gestolen. De gedupeerde meldde de inbraak bij de politie en ging zelf nog op onderzoek uit. Hij trof in de buurt in een auto twee slapende jongelui aan. Toen hij hen aansprak zag hij onder een deken spullen die van hem afkomstig waren. Hij belde de politie en die hield een 17-jarige meisje aan. De jongen was ondertussen weggelopen om een sleutel van de kofferbak te halen, maar kwam niet terug. Later op de dag meldde hij zich op het politiebureau. Het ging om en 20-jarige jongeman eveneens uit de gemeente Voorst. Donderdag meldde zich een 17-jarige jongen uit Rotterdam bij de politie die ook betrokken zou zijn geweest bij de inbraak. De twee mannelijke verdachten zijn voor verhoor ingesloten.


De politie onderzoekt een inbraak die donderdagochtend 16 juli werd ontdekt. Men had een deur geforceerd om binnen te komen en het pand werd doorzocht. De dieven moeten met een auto of bestelbus geweest zijn, want er is een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap gestolen. De politie onderzoekt of de 17-jarige jongeman hierbij betrokken is of dat anderen verantwoordelijk zijn voor de inbraak.

|     |Lochem - snelle bromfietser                               |

De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 18-jarige Lochemmer ingevorderd. Hij reed met hoge snelheid over de Vordenseweg in zijn woonplaats.


De politie hield een snelheidscontrole en daarbij bleek een naderende bromfietsbestuurder 85 km per uur te rijden in plaats van de toegestane 45 km. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --