Politie Limburg-Noord

Vijf aanhoudingen bij oprollen hennepkwekerijen

Datum: 16-07-2009
Tijd bericht: 14:06
Plaats: Roermond
Woensdag zijn er op acht verschillende adressen in de gemeente Roermond invallen gedaan, met als doel het oprollen van hennepkwekerijen. In totaal zijn op vijf adressen ook daadwerkelijk hennepkwekerijen aangetroffen, wat resulteerde in eveneens vijf aanhoudingen. In totaal zijn hierbij ongeveer 1400 hennepplanten en een kleine hoeveelheid hasj in beslag genomen.

Eén kwekerij is ontdekt in een woning aan de Marktstraat in Swalmen. In een verborgen ruimte in de kelder trof de politie een hennepkwekerij aan, bestaande uit ongeveer 230 hennepplanten en de nodige apparatuur.

In een woning aan de Van den Boschstraat is een kwekerij aangetroffen, welke bestond uit dik 200 planten en eveneens de nodige professionele apparatuur. Tevens is in deze woning een paar honderd gram hasj aangetroffen, welke voor de verkoop was bedoeld.

In een pand aan de Burgemeester Moorenhof is een kwekerij aangetroffen met ongeveer 200 hennepplanten en bij een woning aan de Pierre Massystraat troffen agenten een pas ontruimde hennepkwekerij aan, welke alleen nog bestond uit apparatuur. De grootste kwekerij werd ontdekt in een woning aan de Apollostraat. In deze woning was de kwekerij verdeeld over drie aparte ruimtes en bestond uit ongeveer 800 hennepplanten en professionele apparatuur. Bij iedere woning waar een hennepkwekerij werd aangetroffen, werd ook illegaal stroom afgetapt.

Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaren van de verschillende kwekerijen.