CBR jaarverslag 2008

16/07/2009 14:27

Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Meer omzet, vernieuwde examens en verbeterde prestaties

Uit het vandaag gepubliceerde CBR jaarverslag blijkt dat 2008 voor het CBR een dynamisch jaar is geweest met een record aantal examenaanvragen (1.524.736), een sterk gestegen omzet (112 miljoen) en sterk verbeterde prestaties. Tevens een introductie van een vernieuwd theorie- en praktijk examen voor personenauto's en een afgesloten convenant met de rijschoolbranche over de reserveringstermijnen bij examens.

In 2008 zijn verbeterteams actief geweest om de prestaties van het CBR op de hoofdprocessen te verbeteren. De directie is verheugd over de behaalde resultaten, maar structurele maatregelen in de organisatie zijn noodzakelijk om die resultaten vast te houden en verder uit te bouwen. Voor die reorganisatie is in 2008 een voorziening van 8,6 miljoen euro getroffen, die het resultaat over 2008 negatief heeft beïnvloed.

De huidige ongunstige economische ontwikkelingen zullen naar verwachting ook hun weerslag hebben op het CBR. Het beroepsgoederenvervoer is bijvoorbeeld een van de sectoren die hard worden getroffen. Het CBR verwacht dan ook dat het effect van 'de crisis' het eerst zichtbaar zal worden bij beroepsexamens; in de particuliere examenmarkt zal dit wellicht later optreden. Gezien deze onvoorspelbare factoren en de voorgenomen organisatieaanpassingen kan de directie geen concrete uitspraak doen over het verwachte resultaat in 2009.

Voor meer informatie:

Het complete jaarverslag 2008 is te downloaden op: http://www.cbr.nl/pers.pp.