Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 16 juli 2009

Reyer Gerlagh benoemd tot hoogleraar Environmental Economics

De Universiteit van Tilburg heeft Reyer Gerlagh met ingang van 1 september 2009 benoemd tot hoogleraar Environmental Economics. Zijn komst vanuit Manchester is een belangrijke impuls voor binnenkort op te richten Center for Sustainable Enterprise and Society (SES) van de UvT.

Reyer Gerlagh is begaan met de economische aspecten van klimaatbeleid. Binnen de formele en kwantitatieve milieueconomie richt hij zich op thema's als kosteneffectief klimaatbeleid, duurzame ontwikkeling, strategische afhankelijkheid van grondstoffen, milieubeleid en handel. Hij stelt dat een schone toekomst weliswaar niet goedkoop is, maar ook niet heel duur hoeft te zijn mits er goed beleid wordt gevoerd. Met collega's ontwikkelde hij een veel geciteerd klimaat-economie model waarin technologische ontwikkeling afhankelijk is van het klimaatbeleid.

Prof. dr. Reyer Gerlagh (1969, Brokopondo, Suriname) studeerde econometrie en wiskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam (beide cum laude afgerond) en promoveerde in 1998 aan dezelfde universiteit op het proefschrift The efficient and sustainable use of environmental resource systems. Hij werkte van 1993-2006 bij het Institute for Envorinmental Studies (IVM) van de VU, eerst als junior onderzoeker en vanaf 2000 als universitair hoofddocent. In 2006 werd hij hoogleraar Environmental Economics aan de University of Manchester in Groot-Brittannië. Gerlagh zal een belangrijke rol gaan spelen in het binnenkort op te richten Center for Sustainable Enterprise and Society (SES) van de UvT. Zijn leerstoel Environmental Economics is ondergebracht bij het departement Algemene economie van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen.