Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 16-07-2009

Arrestatie vanwege verduistering opbrengst spaarkas

WAALWIJK: De politie arresteerde woensdagmiddag 15 juni een 46-jarige man uit Waalwijk. Hij wordt verdacht van verduistering van een geldbedrag van 67.000,-

De verdachte meldde zich woensdag aan het einde van de middag in het politiebureau in Sprang-Capelle. Hij verklaarde dat hij penningmeester is van de spaarkas in zijn Waalwijkse stamcafé. De spaarkast in het café telt honderd gleufjes. Een vaste klantenkring van circa 95 personen maakt gebruik van deze spaarkas, waarbij wekelijks een vastgesteld bedrag gespaard wordt. Jaarlijks, vlak voor de
zomervakantie wordt het spaargeld uitgekeerd. De verdachte kwam zich melden omdat hij het totale spaarbedrag niet op tafel kan leggen. Hij bekende circa 67.000,- te hebben verduisterd.
In overleg met de Officier van Justitie is de verdachte meteen aangehouden en in voorlopige hechtenis genomen. De eigenaar van het café heeft inmiddels namens alle spaarders aangifte gedaan van verduistering. Het is nog onduidelijk waar het geld is gebleven.

Vrachtauto inbreker op heterdaad betrapt

GILZE-RIJEN: Een 40-jarige man uit Eindhoven werd op heterdaad betrapt toen hij inbrak in een vrachtwagen. De truck stond in de nacht van woensdag 15 juli op donderdag 16 juli geparkeerd op parkeerterrein Lage Aard langs de A-58. Getuigen zagen de verdachte rond 03.45 uur inbreken. De man ging er vandoor maar werd door gewaarschuwde politie eenheden onderschept en ingerekend. Uit onderzoek bleek dat het hangslot van de oplegger doorgeknipt was. Hierna was de deur van de oplegger geopende en was de inbreker naar binnen geklommen. De lading van de oplegger bestond overigen uit elektrische huishoudelijke apparatuur. Voor zover nu bekend is er in ieder geval vanuit de vrachtwagen een tondeuse gestolen. De arrestant in verband met het verder onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Vandalisme in en rond paardenstal

DONGEN: Er is het afgelopen weekend vandalisme gepleegd in en rond een paardenstal aan de Berlagestraat. Het feit werd zondagavond 12 juli ontdekt, waarna aangifte werd gedaan.

In het weilandje staan vier paarden gestald. Het weilandje is door middel van schrikdraad omheind. Het afgelopen weekend hebben vandalen er flink huis gehouden. Met een spuitbus grijze verf is op
verschillende plaatsen in en rond de stal graffiti gespoten. Ook de lik- en zoutblokken voor de dieren waren beklad. Verder werden er vernielingen gepleegd. Zo was onder andere de accu, waarmee het schrikdraad wordt gevoed, kapot gegooid en een bus met teer omver gegooid. Tot slot was ook één van de pony's besmeurd met groene verf. Op zijn vacht waren verschillende strepen geplaatst. De politie heeft diezelfde avond nog een buurtonderzoek ingesteld, waarbij duidelijk werd dat er zondagmiddag twee jongens waren gezien bij de wei. Het ging om knullen van rond de 14-16 jaar oud. De identiteit van deze jongens is nog niet bekend. De politie eventuele roept getuigen of personen die meer informatie kunnen geven op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Man raakt zwaar gewond na val van zoldertrap

WASPIK: Woensdagavond 15 juni 2009 is omstreeks 20.00 uur een
62-jarige man uit Waspik zwaar gewond geraakt na een val van de zoldertrap in zijn woning aan de Arnold Verschurenstraat. Er ging direct een ambulance van de GGD ter plaatse. Ook de bemanning van de traumaheli en politiemensen verleenden ter plekke assistentie. Het slachtoffer werd met zware verwondingen overgebracht naar het Sint Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Het slachtoffer ligt op de Intensive Care afdeling en wordt momenteel in slaap gehouden. Vermoedelijk is er sprake van een bloedprop in de hersenen en een afgebroken wervel.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

DUSSEN: De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een dronken automobilist. De 52-jarige man uit Dussen had ook 0,7 gram cocaïne bij zich.

Op woensdagavond 15 juni controleerden agenten de Dussenaar op de Zuideveldlaan. Reden was de vervallen APK keuring van zijn auto. De man probeerde in eerste instantie aan de politie te ontkomen door snel weg te rijden. De 52-jarige bestuurder had alcohol gedronken. Hij werd gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een
ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 510 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uren opgelegd.
De man had ook 0.7 gram cocaïne bij zich. Omdat er sprake was van recidive, alsmede de hoge uitslag van de ademanalyse en het bezit van hard drugs, is zijn rijbewijs ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-07-2009 14:00 | © Regio Midden en West Brabant |