Gemeente Valkenswaard

samenwerking op het gebied van schuldhulpverlening

Intensivering samenwerking op het gebied van schuldhulpverlening

Op woensdag 15 juli heeft het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen van de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre samen met zijn partners DommelRegio en de gemeente Eindhoven een Werkprotocol Integrale Schuldhulpverlening ondertekend. Het doel van het protocol is de samenwerking tussen de partners te intensiveren om inwoners met financiële problemen beter van dienst te kunnen zijn.

Op het gebied van schuldhulpverlening werkt het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen al geruime tijd samen met DommelRegio en de gemeente Eindhoven. Het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen regisseert het schuldhulpverleningsproces, DommelRegio zorgt vooral voor de individuele begeleiding van de burger en de gemeente Eindhoven biedt onder andere enkele bancaire producten.

Nieuwe werkafspraken
Vanuit de wens van alle partijen om het kwalitatief nog beter te doen voor de klant, zijn zij met elkaar tot nieuwe werkafspraken gekomen. Dit is vastgelegd in het Werkprotocol. Het protocol regelt de wijze van overleg en de samenwerking tussen de partners. Als een inwoner van bovengenoemde gemeenten schuldhulpverlening zoekt, kan hij terecht bij DommelRegio. Er wordt samen met de hem gekeken naar de mogelijkheden en er wordt een hulpverleningsplan opgesteld dat past bij zijn omstandigheden.

Ondertekening Samenwerkingsverband | Fotograaf: Heidi Wils

Op de foto ziet u van links naar rechts de heer L. Hoeben van stichting maatschappelijk werk DommelRegio, de heer B. Bosboom van het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen en de heer P. van Uitert van de Dienst werk, zorg en inkomen van de gemeente Eindhoven. Foto: Heidi Wils