Nieuw-Vlaamse Alliantie


Koen Algoed wordt kabinetschef van minister Muyters (16/07/09)

Koen Algoed, professor economie aan de Hogeschool-Universiteit Brussel en hoofd van het Vlaams Instituut voor Economie en Samenleving (VIVES), wordt de kabinetschef van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA).

Koen Algoed werkte eind jaren 90 als adviseur economie op het kabinet van toenmalig premier Jean-Luc Dehaene. Tussen 2002 en 2006 was hij vervolgens directeur van Ceder, studiedienst van CD&V. In 2006 keerde hij terug naar zijn oude academische liefde en werd hij docent aan de vroegere VLEKHO, later Hogeschool-Universiteit Brussel. In 2008 werd hij bovendien directeur van het onderzoekscentrum VIVES in de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven. VIVES voert voornamelijk onderzoek uit dat wil bijdragen tot het maatschappelijk debat over de economische en maatschappelijke ontwikkeling van regios, in het bijzonder van Vlaanderen. Koen Algoed was de voorbije jaren ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de verschillende Lentemanifesten, die pleitten voor een sterker Vlaanderen.

Philippe Muyters heeft een zware ministerportefeuille met niet alleen Begroting en Financiën, maar ook Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport. Hij is dan ook blij met de komst van Koen Algoed naar zijn kabinet: Ik ben heel blij dat ik een topeconoom zoals Koen Algoed heb kunnen aantrekken als kabinetschef. Hij heeft bijzonder veel expertise inzake Begroting, Financiën en Werk. Nu ga ik samen met hem en de partij werk maken van de verdere invulling van mijn kabinet, zodat we voor al mijn beleidsdomeinen echte topmedewerkers kunnen aantrekken. Zeker nu de kabinetten afgeslankt zijn, een principe waar ik volledig achter sta, is het uitermate belangrijk dat we echte specialisten aantrekken. Met Koen Algoed ben ik alvast heel goed begonnen. Samen met hem heb ik bovendien de gesprekken met de administratie al opgestart.

Auteur:
Philippe Muyters
Vlaams minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be