Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom , 16-07-2009

Politie komt Bulgaren tijdens actie twee keer tegen

Acht hennepkwekerijen opgerold in Bergen op Zoom en Woensdrecht

BERGEN OP ZOOM : Op woensdag en donderdag werd in het teamgebied van de politie Bergen - Woensdrecht in samenwerking met het Team Courage en Essent een grote henepruimactie gehouden. Er werd op acht adressen een inval gedaan. Daarbij werden ruim 3000 hennepplanten aangetroffen. Er zijn 257 assimilatielampen in beslag genomen. De straatwaarde van de in beslag genomen drugs bedraagt circa één miljoen euro. Naast een proces-verbaal kunnen de hennepkwekers ook op forse naheffingen van Essent rekenen.

Vanmorgen vonden agenten op een adres aan de Putseweg in Hoogerheide drie hennepkwekerijen,. Daarbij werden ook vier arrestaties verricht. Opvallend is dat onder de vier arrestanten zich twee Bulgaren
bevinden, een vrouw van 39 jaar en haar 18-jarige zoon, die gisteren ook al werden gearresteerd in een pand aan de Schoudee in Bergen op Zoom waar eveneens een hennepkwekerij werd geëxploiteerd. Volgens de Bulgaren waren zij door een man naar Hoogerheide gebracht om daar hennep te knippen. De politie stelt een nader onderzoek in.

* Op woensdagmorgen trof men in een loods aan de Galgenbaan een recent geoogste hennepkwekerij aan. De gehele hennepkwekerij werd in beslaggenomen. In totaal werden in de kwekerij 1000 planten gekweekt per oogst. De ter plaatse gekomen verhuurder / eigenaar van het pand is reeds in kennis gesteld. Het pand werd ivm diefstal van elektriciteit van het energienetwerk afgesloten. Tegen de huurder wordt een nader onderzoek ingesteld.

* Vervolgens werden in de Schoudee op twee adressen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Op deze locaties werden respectievelijk 460 en 120 hennepplanten verbouwd. In een kwekerij werden een man en een vrouw aangetroffen. Beide mensen alsmede de ter plaatse gekomen eigenaar van de hennepkwekerij werden
aangehouden en verhoord. Op een locatie bleek eveneens sprake van diefstal stroom en werd deze door Essent afgesloten van het energie-netwerk.

* Vervolgens werden in de Zwarte Waal wederom op twee adressen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Ook deze
kwekerijen, de gebruikte kweekapparatuur en respectievelijk 144 en 100 oogstrijpe planten werden in beslag genomen. Omdat in deze kwekerijen ook sprake was van diefstal van elektriciteit werden de beide woningen ook afgesloten van het energienetwerk.

* Als laatste pand op de woensdag werd onderzoek ingesteld in een woning aan de Melanendreef. Ook hier werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met daarin 253 oogstrijpe
hennepplanten. De kwekerij werd in beslag genomen. Hier was ook sprake van diefstal van elektriciteit en werd de woning afgesloten van het netwerk.


* Op donderdag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Putseweg te Hoogerheide. In de woning waren in drie ruimtes een hennepkwekerij ingericht. In de woning werden vier personen aangehouden. Twee van deze mensen waren op woensdag aangehouden en verhoord ter zake een hennepkwekerij in een woning aan de Schoudee te Bergen op Zoom. In de kwekerij werden 796 oogstrijpe
hennepplanten en de benodigde kweekapparatuur in beslag genomen. Tevens lagen in een ruimte meerdere kilo's geoogste
hennepbloemtoppen te drogen. Ook hier bleek sprake van diefstal van elektriciteit en werd afgesloten van het energienetwerk.
* Na het ruimen van deze kwekerij werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Hof van Voorne. Op de zolder was een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij werden de 165 hennepplanten en de kweekapparatuur in beslaggenomen. Door Essent werd de meter uit de woning verwijderd in verband met diefstal van elektriciteit.

Dronken bestuurder weigert te blazen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.40 uur op de Kastanjelaan een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake rijden onder invloed. De verdachte bleek geen rijbewijs te hebben. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan een blaas- of bloedproef. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben. Hij heeft voor beide zaken een proces-verbaal gekregen.

De automobilist werd aan de kant gezet omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Tevens bleek hij geen gordels te dragen. In de auto lagen diverse treetjes met halve liters bier. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef waarna hij werd aangehouden. Aan het bureau viel hij meerdere keren in slaap. Hij weigerde wederom alle
medewerking. Hij is om 21.50 uur weer in vrijheid gesteld.

Opnieuw Drugsrunners gearresteerd in Roosendaal

ROOSENDAAL: Het Courage team heeft woensdagavond opnieuw een actie gehouden om drugsrunners te ontmoedigen om hun activiteiten te verrichten. Er werden drie arrestaties verricht.

Op de Burg Prinsensingel werd twee Roosendalers (23 en 28 jaar) aangehouden die de inzittenden van een auto met Belgisch kenteken probeerden te interesseren voor drugs. De 23-jarige verdachte kreeg een gebiedsverbod voor het courage gebied tot 29 juli 2009. Ook een 39-jarige zwerver werd omstreeks 20.30 uur voor een soortgelijk feit aangehouden op de Brugstraat. Deze verdachte werd in verzekering gesteld omdat hij op de veelplegerslijst staat.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-07-2009 15:28 | © Regio Midden en West Brabant |